ursusek. Posted July 4, 2014 Report Posted July 4, 2014 tak z ciekawości ile zarabia polski rolnik z hektara oraz z np. 30 sztuk bydła mięsnego rocznie? licząc również dopłaty.. Quote
damianus87 Posted July 5, 2014 Report Posted July 5, 2014 zacznij hodować 30 szt bydła mięsnego, kup sobie hektary, i oblicz. irytujące pytanie. Quote
rolnik-z-widłami Posted July 5, 2014 Report Posted July 5, 2014 To nie jest tak jak w pracy że mniej więcej wiesz ile w roku zarobisz. Rolnictwo to jest coś innego. Nie wiesz jakie będziesz miał plony w roku oraz czy uda Ci się trzymać byka do np. 800kg, on może w każdej chwili zdechnąć i po pieniądzach... Quote
kubusjettaII Posted July 5, 2014 Report Posted July 5, 2014 irytujące pytanie. nie rozumiem takich ludzi, nurtuje go pewnie że sąsiad ma nowy lub lepszy traktor i on chciał by mieć taki sam, ale szybko się dorobić. A to że sąsiad ma roboty od ho..ry i trochę i nie ma niedziel i świąt to już tego się nie widzi... Quote
rolnik-z-widłami Posted July 6, 2014 Report Posted July 6, 2014 Albo mi sie zdaje. On chyba już kiedyś pisał że mieszka w Anglii i chce kupić gospodarstwo w polsce. Quote
ursusek. Posted July 6, 2014 Author Report Posted July 6, 2014 dokładnie rolnik^. Mieszkam w anglii i byłem ciekaw ile zarabia rolnik rocznie. Przepraszam za głupie pytanie Quote
karmijaxx Posted July 11, 2014 Report Posted July 11, 2014 To zależy czym je obsadzisz lub obsiejesz. Ja w tym roku zainwestowałem w szklarnie i chciałbym spróbować uprawiać oliwki. Dzięki transportowi na linii Polska-Grecja- Polska przywiozłem sobie sadzonki oliwek Quote
bardzomalorolny Posted July 13, 2014 Report Posted July 13, 2014 Rolnik zarabia tyle żeby wyżyć, a już jest super jak coś zaoszczędzi. Quote
myszpolna Posted July 20, 2014 Report Posted July 20, 2014 Dochód z hekatara zależy od wielu czynników - co posadzisz, jakie masz koszty zasadzenia, pielęgnacji i zbioru tego, ostatecznie po ile sprzedasz (z tym jest zawsze problem ) - nie jesteś w stanie wyliczyć jakoś dokładnie ile z tego będziesz miał. A dodaj do tego jakieś niepożądane zdarzenia losowe, straty itp. To nie jest wcale taka prosta sprawa. Quote
Adams Posted July 26, 2014 Report Posted July 26, 2014 Człowieku wiesz jaka jest rozbieżność?!?! To jest najgłupsze pytanie jakie można zadać.... Quote
Andrzej92xp Posted July 27, 2014 Report Posted July 27, 2014 Czasami jak aura pogodowa nie sprzyja warto by zadać pytanie ile rolnik straci... tak że kolego zbyt ogólnie pytasz Quote
Kimek Posted July 31, 2014 Report Posted July 31, 2014 Pojechaliście go po całości hahah ;DChłopak już nigdy do polski przez was nie przyjedzie haha ;D Quote
Robercik Posted August 1, 2014 Report Posted August 1, 2014 No cóż, trzeba sobie zdawać sprawę, że rolnictwo to nie biznes, który da się oszacować Quote
Recommended Posts