ali Posted July 6, 2014 Report Posted July 6, 2014 witam, dzis byłem na łące i okazało się że nowy sąsiad dzierżawca skosił moją łąkę , ja mam pakiet ptasi z terminem koszenia 1 sierpnia- 30 września jak z tego wybrnąć prawdopodobnie a raczej 100% zabiorą mi dopłatę zgłosic to do agencji czy na policję sam nie wiem ,proszę o odpowiedż Quote
rolnik-z-widłami Posted July 6, 2014 Report Posted July 6, 2014 to Twoja łąka czy jego? Ja bym zgłosił na policje nie wiem jak inni. Quote
ali Posted July 6, 2014 Author Report Posted July 6, 2014 skosił moją , też mam myśl by to zgłosić ,a jeśli już policja to jako co wtargnięcie, chę ć zawłaszczenia mienia bo do terminu koszenia trochę zostało Quote
rolnik-z-widłami Posted July 7, 2014 Report Posted July 7, 2014 a to Ty mu to pole dzierżawisz czy on tobie? Quote
garzew Posted July 8, 2014 Report Posted July 8, 2014 Dziwne nie wiedział że kosi na nie swojej ziemi? a próbowałeś z nim to wyjaśnić jakoś to wytłumaczył dlaczego wjechał w twoje pole? Quote
Sklep.Mizar.com.pl Posted July 9, 2014 Report Posted July 9, 2014 W pierwszym poście napisałeś też "sąsiad-dzierżawca" wiec sprecyzuj czy przypadkiem nie dzierżawi Twojej łąki bo na to wychodzi i zgodnie z umowa skosił ją,wiec jaki jest sens zgłaszać to na policje? Quote
ali Posted July 9, 2014 Author Report Posted July 9, 2014 nowy sąsiad czyli nowy dzierżawca -użytkownik skosił moją łąkę ( i znów się powtarzam) ...............ale w temacie nie o temacie więc można usunąć temat bo to bez sensu dziecinada Quote
macias_1@wp.pl Posted July 9, 2014 Report Posted July 9, 2014 czylli nie dzierżawi on od cb tej laki tak??moze cie nie sprawdza w agencji.... Quote
katarzynab Posted July 10, 2014 Report Posted July 10, 2014 rzeczywiscie trudno polapac sie o co chodzi. sasiad skosil twoja lake - to wiemy, wiemy tez, ze jest dzierzawca, wiec wychodzi na to, ze dzierzawi ta lake. jesli dzierzawi, to chyba mogl skosic? Quote
macias_1@wp.pl Posted July 10, 2014 Report Posted July 10, 2014 katarzyna ja juz wiemNapisal tam nowy sasiad.dzierżawi pole od sasiada aliego..a wjechal na jego laka i ja skosil...Nasuwa sie pytanie co z tym fantem zrobic Quote
ali Posted July 10, 2014 Author Report Posted July 10, 2014 dokładnie macias wreszcie się ktoś połapał w moich gryzmołkach......i dalej Nasuwa sie pytanie co z tym fantem zrobic Quote
macias_1@wp.pl Posted July 10, 2014 Report Posted July 10, 2014 Najpierw idz i pogadaj sobie z tym sasiademwez i pogadajcie....zobacz co i jak a jak bedzie trudny w gadce to zalatwimy go planem B Quote
Recommended Posts