Jump to content

Recommended Posts

Posted

Typ silnika - URSUS 3250

Moc silnika - 29,4 kW (40 KM)

Maks. moment obrotowy - 151

Liczba biegów przód/tył - 8/2

Wydatek pompy hydraulicznej - 15l/min

Udźwig podnośnika - 1330

Szybkozłącza hydrauliki zewn.

Koła przednie - 6,00/16

Koła tylne - 12,4R/28

Masa z pełnym obciążeniem - 2565

2812.jpg

• 10 months later...
Posted
witam potrzebuje jakieś informacji na temat tego Ciągnika ... bo chce go kupić a niewiele wiele wiem o tym sprzęcie jak u nim jest w awariami i czy go polecacie..
  • 3 months later...
Guest Gość
Posted
Mam ursusa 2812 od nowosci tzn 17 lat i nienarzekam na naiego. Przez ten czas pracuje umnie w rolnictwie i tylko co w nim robilem powarznego to remont silnika i jak dotej pory nienarzekam na niego. I chcem go sprzedac bo szukam czegos wienkszego.
  • 1 month later...
Posted
powiem tak, bez przedniego napędu ursusy dobre znaczy się te małe, a duże to tylko stare, nowe to mało wytrzymałe i skrzynia słaba. kupuj jaka cena tylko? prosty ciagnik, elektronika to tylko chyba światła
  • 7 months later...
Posted
mam takie pytanko bo coś mi tak jakby "żegocze" w skrzyni biegów w ursusie 2812 nie wiecie coto moze być??? i to nie na kazdym biegu sie tak dzieje najgłośniej jest na wstecznym. ursus jest z 2001r
  • 4 months later...
  • 2 months later...
Guest marcin251
Posted
Witam mam takie pytanko dotyczące podnośnika w ursusie 2812 mianowicie gdy podnoszę pod końcem podnośnik szarpie. Ursus jest z 2000r. Kto wie co mogło się stać ?
Guest Gość
Posted
olej jest w poziomie i wraz szarpie a orientujesz się co mogło się stać ?
  • 1 month later...
Posted
tez mam ursusa 2812 z 93r, jest niezawodny, robiłem tylko raz remont silnika, pracuje na 15h gospodarstwie chodzi z prasa kosiarka rotacyjna mesko i radzi sobie bardzo dobrze. Myslę zeby dokupić cos wiekszego do niego, jestem z podkarpacie jak cos wiecie o jakims dobrym i w miare tanim sprzecie to odpiszcie.