Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam, mam problem z muchami w chlewni. Tak samo było rok temu, wtedy kupowałem kurtyny samoprzylepne, stosowałem agitę - czyli smarowałem roztworem drzwi i inne elementy nie dostępne dla świń.

Jednak w ub. roku ja i w obecnym muchy najbardziej zbierają się w kojcu min. na tubomacie paszowym, czyli tam gdzie chyba nie mogę niczego zastosować.

Czy macie jakieś inne sposoby na muchy w chlewni ?

Posted

Polecam poczytać: www.rolnik-forum.pl/Thread-muchy-w-oborze-jak-się-ich-pozbyć?highlight=muchy

niektóre posty naprawde są ciekawe. W razie pytań pisz ;).

Posted
Dawniej dawniej były lepy na muchy i dopiero na nich można było zobaczyć ile tak naprawdę owadów moze być w chlewni czy oborze.. Teraz mamy specjalne środki których wystarczy użyć aby pozbyć się problemu,więc w zasadzie to bardzo komfortowa sytuacja:)
  • 2 weeks later...
Posted
Ja poradziłem sobie z tym problemem kupując lampe rażącą w internecie na www.lampynaowady.eu , model CRI 307A. Jeszcze jakieś śladowe ich ilości ganiają po budynku, ale to nie to co było teraz, a przy tym zaoszczędziłem na chemicznych opryskach.
Posted

Witam' date=' mam problem z muchami w chlewni. Tak samo było rok temu, wtedy kupowałem kurtyny samoprzylepne, stosowałem agitę - czyli smarowałem roztworem drzwi i inne elementy nie dostępne dla świń.

Jednak w ub. roku ja i w obecnym muchy najbardziej zbierają się w kojcu min. na tubomacie paszowym, czyli tam gdzie chyba nie mogę niczego zastosować.

Czy macie jakieś inne sposoby na muchy w chlewni ?

[/quote']

Polecam Ci Deadyna, Permex , sam kupiłem i skutek super w zoodrogeria.pl

• 8 months later...
  • 3 years later...
  • 1 month later...
Posted

W tym roku na muchy stosuję Qiuck Bayt firmy Bayer. Trzeba wysmarować dużą płytę (dykta 100x100 cm) miodem i posypać na całości środek na muchy żeby się przykleił i oprzeć o ścianę.

• 2 weeks later...