vw141998 Posted July 7, 2014 Report Posted July 7, 2014 Witam. Co moze być przyczyna w takiej hydraulice że podnosnik b.dobrze podnosi bez problemu a jest problem z hydr zewnetrzna. m.in. tak : podpinam prase zwijajaca . Powinno się podnosić klape jak się unosi kiper do góry w rodzielaczu a wcisnac rodzielacz to opuscic a tu przy opuszczaniu jest problem troche zawsze brakuje aby cala klape w prasie zamknac i jest takie ogromne cisnienie że aż węże sie zwijaja i nic !! a jak weze zamienię to jest dobrze tylko aby podniesc klape to trzeba kiper wcisnac w dół a zamknac to znów do góry. nie powinno tak być raczej. Nie raz jest dobrze że jak normalnie podepne to jest ok. ale ma odbicia. W agregacie składanym hydraulicznie to samo rozlozyc jest dobrze a zeby do konca go zlozyc to trzeba pozamieniac weze aby zlozyc go calkowicie. I nie wiem co jest czyzby moglby być jakis zawór że sie zacina czy coś innego ? Prosze o porade .. Quote
Robert ;-) Posted July 7, 2014 Report Posted July 7, 2014 Takie objawy miałem takie same u siebie w c360 i wymieniłem rozdzielacz i olej i jest ok . Quote
vw141998 Posted July 7, 2014 Author Report Posted July 7, 2014 Tylko jest tu bardziej rozbudowana hydraulika. Znajomemu wcale nie podnosiła 914 i wymienił pompe i nic, rozdzielacz wymienił i nic, a tu był winien jeden z zaworów ktory sie zaciął i mial tyle roboty z szukaniem przyczyny a tu tylko zawor wystarczylo oczyscic Quote
vw141998 Posted July 22, 2014 Author Report Posted July 22, 2014 Zna się ktoś dobrze na hydraulice ciągnikowej lub moze ktos kogos polecic do zdiagnozowania usterki?? Quote
Recommended Posts