Jump to content

Recommended Posts

Posted
Witam mam taki problem otóż mam jeden w okolicy tura i teraz sąsiad zaczął robić baloty a nie kostki i przyszedł do mnie żebym te baloty ładował. A ja młody jestem i nigdy na usługę nie chodziłem, a nie mam kogo się poradzić i się chce zapytać jak tu wziąć od niego kasę od mtg od normalnej godz. czy od balota jednego? I napiszcie ile za to wziąć i właśnie jak, bo sąsiad jest normalny i nie chce go za bardzo oskubać ale też nie stracić
Posted

Jak dobry sąsiad to ja bym wziął za paliwo + sąsiad postawiłby butelke i byłoby ok :)

Dużo ma tych balotów ? daleko wozić ?

Butelkę to już postawił jak się przyszedł pytać xD

A balotów jest z 60-70 wozić z 3km, a niech ta 60-ka spali 4l na mtg no to od jednej mtg powinno się wziąć z 25zł ale nie wiem czy to nie krzywdzące trochę dla mnie, z kolei jak wezmę więcej to się może obrazić a chłopina dobry jest po co do niego nie pójdę i coś chcę to on mówi "nie ma sprawy" "dobra zrobi się". Więc chyba trza będzie zaokrąglić do 30zł za mtg i chyba wyjdę na swoje nie?

Posted
Kolego kubusjettaII to pomagasz ,czy nie bo już nie wiem ?.Ja staram się pomagać sąsiadom i nie zdzieram .A pożyczać nie pożyczam ,bo kilka razy była taka sytuacja ,że mnie to ładnie kosztowało .
Posted
To budowanie kapitału sąsiedzkiego i też nic bym za to nie wziął,chociaż wszystko zależy od ilości i czasu jaki na to poświęcimy,bo jeżeli jest to cały dzień to wtedy faktycznie trudno nie przyjąć chociaż samej ropy,to jest jeszcze dopuszczalna opcja.
Posted
Jeszcze zapomniałem dodać że sąsiad mi pomaga w takich drobnych rzeczach a to przyjdzie pomoże przy oprysku (w szklarni nie na polu oczywiście) a to śrutownika użyczy, raz pomagał przy zwożeniu drzewa za 2 dni tylko 2 flaszki postawiłem i to wszystko xD, ale przy tych rzeczach nic nie wkłada prócz własnej siły fizycznej, a ja do zwożenia balotów jednak muszę ropę zużyć, bo gdyby chodziło o zwykłe snopki nosić to nie ma problemu, a tak uważam że powinien coś zapłacić albo chociaż ropę wlać.