Jump to content

Recommended Posts

Posted

wszystko będzie lepsze niz bizon, owszem części łatwo dostepne, ale ich jakość to tragedia, produkowane jak większość cześci do polskich maszyn w szopie przez pana Miecia

Co może zepsuć się w zachodnim kombajnie, łozyska - dostepne w każdym sklepie, pasy - dostepne w wiekszości sklepów, gdzie te części tak tródno dostępne do zachodnich maszyn?

Posted

kiedyś mieliśmy 56 masakra wyjechaliśmy na takie same pola (o takiej wielkości) to ten kombajn http://www.maszynyjankowski.com.pl/pliki/maszynyjankowski/galeria/kombajny/KOMBAJN%20INTERNATIONAL%20431.%20HEDER%203%2C60%20.%20CENA%2021.000%2C00%20PLN..jpg szybciej zrobił robotę mimo małego hederu to jest niemiecka moc bierz niemca każdy ci to powie KOMBAJN NA ZDJ TO NIE MÓJ

Tu masz link do kombajnów w niezłej cenie http://www.maszynyjankowski.com.pl/kombajny.html

Posted
Bizon nie jest, aż tak złym kombajnem bo ma potencjał. Ale niestety posiada tendencje do tracenia ziarna (trzeba go dobrze uszczelnić). Tak czy siak kosalna różnica jest w cenie zakupu bo bynajmniej w mojej okolicy Bizon ZO-56 chodzi po 10-15tys., a w Bizonie też się wiele nie psuje bynajmniej nie znam przypadku. Wiadomo łożyska, pasy (ostatnio koledze poszło sprzęgło od przenośników ziarna ale to z winy poprzedniego właściciela). Jeśli już tak chcecie coś chwialić z lat 80 to polecam New Holland'a ze względu na dwa bebny młócące.
Posted

Ja mam 15km do składnicy używanych claasów ;) Sąsiad kupił rok temu i jak na razie nic sie nie dzieje.A jak jest z dostępnością cześci do tych claasów?Druga sprawa to to że mam niezbyt szeroką bramę wjazdową ( 3 m szerokości)

Claas zęby w hederze ma prosto a w Bizonie jest w dół, żebym nie wiem jak lezalo to Bizonem to podbierzesz a Claas nie da rady. Ludzie maja Claasy i Bizony to mówia co się dzieje w claasie jak się polozy. Nie mowie ze nie wykosisz ale bizon tu przoduje

Posted

zakładasz stawiacze łanu i jedziesz kazdym kombajnem

Drugie weź bizonem polegnięte żyto - powodzenia zyczę zeby na bębnie nie chwyciło, o jeździe pod włos można zapomniec, kolega starym mercatorem z lat 60 tych jechał w każdą stronę jak chciał.