witol21 Posted July 13, 2014 Report Posted July 13, 2014 Witam chciałbym kupić ciągnik nowy do 90 tyś zł myślałem nad Belarus lub zetor major co lepsze??? Quote
massay1 Posted July 13, 2014 Report Posted July 13, 2014 To zależy jakie kryteria są dla ciebie ważne. Quote
íktorn Posted July 13, 2014 Report Posted July 13, 2014 Major to w 40% farmtrac Moce podobne belarus zapali ci nawet w -30 Quote
witol21 Posted July 13, 2014 Author Report Posted July 13, 2014 ogólnie ma chodzić na 20 hektarach wiec wazny jest naped bo u nas trochę gór i gliny ogólnie potrzebny do wszystkiego Quote
massay1 Posted July 13, 2014 Report Posted July 13, 2014 Było o jednym i drugim napisane. Zetor za te pieniądze to kompletny golas. Oba mają już lekko przestarzałą konstrukcje, zetor lepiej wykonany i bardziej komfortowy, mtz oszczędniejszy i bardziej nadaje się na ciągnik uniwersalny. Zetor mniej awaryjny choć nie do końca całkowicie pozbawiony wad zaś ruski z awaryjnością wygląda trochę gorzej ale za to przebija kosztem napraw i czasem jaki trzeba na nie poświęcić. Trudno coś powiedzieć nie wiedząc czy chcesz ciągnik komfortowy ale nie do końca fajny w polu czy mniej wygodny ale z większą ilością przełożeń na przykład. Quote
masseyferguson Posted July 17, 2014 Report Posted July 17, 2014 Ja polecam ciagnik Massey Ferguson tylko troszke trzeba dolozyc ja mam 4 takie ciagniki i sprawdzaja sie wszedzie. Serdzecznie polecam. Quote
Recommended Posts