violet3 Posted June 15, 2011 Report Posted June 15, 2011 Witam, nie wiem czy trafiłam na dobre forum i piszę w dobrym temacie, mam nadzieję, że tak ;-) Sama nie potrafię zbytnio wyszukać odpowiedzi na moje pytania w sieci, dlatego postanowiłam zalogować się tutaj. Chciałabym pozyskiwać (i pakować), i wprowadzić do sprzedaży nawóz (kompost). Jakie są zasady pozyskiwania tego produktu od rolników? Jak wygląda kwestia podatku, rozliczeń? I jak wygląda to z prawnej strony? Od czego muszę zacząć? Będę bardzo wdzięczna za pomocne odpowiedzi!!Pozdrawiam serdecznie, V. Quote
Kronel Posted June 16, 2011 Report Posted June 16, 2011 Moim zdaniem nie ma żadnych ograniczeń, jeżeli nie jest to produkt hemiczny nie wymaga atestów. Jak będzie to w 100% naturalny. Nie wiem tylko jak chcesz go pozyskiwać od rolników i jak sprzedawać tutaj bym szukał problemu. Tego typu rzeczy jest kupa na rynku. Quote
Farmerek Posted June 24, 2011 Report Posted June 24, 2011 No właśnie nawozów jest masa na rynku i to w sieciach dobrze zorganizowanych. raczej należałoby podjąć pracę jako kooperant ... za marne grosze oczywiście. akt.Oj widzę, że jest parcie na sukces bo taki sam post znalazłem Quote
Recommended Posts