gospodyni19 Posted July 18, 2014 Report Posted July 18, 2014 jak kabelek jest podpięty do pastucha to słychać odglos jak kopie ale czy to czasem niie zwarcie i wtedy pastuch nie dziala ? nie kopie?czy musi slychac jak kopie ?? nie znam sie na tym i dkatego pytam bo meza nie ma i ja zajmuje sie teraz bydlem a pasie sie w pastuchu Quote
Robert ;-) Posted July 18, 2014 Report Posted July 18, 2014 Jak się stoi obok tej puszki to słychać takie pukanie to znak ze pastuch działa .jeśli na polu to jest przebicie i może nie działać prawidłowo. Quote
Rolnik7343 Posted July 18, 2014 Report Posted July 18, 2014 Tak jak napisał robert jesli toisz obok puszki i jak słychac pukanie to dobrzeale jak słyszysz na łące pukanie to zle Quote
gospodyni19 Posted July 19, 2014 Author Report Posted July 19, 2014 słychać zaraZ W TYM miejscu gdzie jest połączony kabelek do pastucha w ty miejscu zwiazanym słychać przy tej całej bateri tez sie mruga i tez slychac Quote
Robert ;-) Posted July 19, 2014 Report Posted July 19, 2014 Tam gdzie jest połączenie przewodu tego dalej od puszki lepiej popraw bo tam źle łączy i pastuch może nie działać prawidłowo. Quote
henryk Posted July 19, 2014 Report Posted July 19, 2014 słychać zaraZ W TYM miejscu gdzie jest połączony kabelek do pastucha w ty miejscu zwiazanym słychać przy tej całej bateri tez sie mruga i tez slychac ma być słychać właśnie w tej puszce,to jest impuls i właśnie w tym momencie co słychać to jest kopnięcie gdybyś był dotknięty do drutu,możesz to łatwo sprawdzić łapiąc się za drut,wiem jest to nieprzyjemne nieraz tego doświadczyłem ale przeżyjesz nie ma obawy-pozdrawiam Quote
garzew Posted July 21, 2014 Report Posted July 21, 2014 Tak ja pisze Robert lepiej po sprawdzaj połączenia na kablach, bo pykanie powinien słyszeć wyłącznie w elektryzatorze, w każdym innym miejscu oznacza, że jest jakiś przeskok którego nie powinno byćPosprawdzaj to jak najszybciej bo taki przeskok może zrobić prędzej czy później spięcie i jeszcze uszkodzi ci pastucha Quote
Recommended Posts