Korando Posted July 21, 2014 Report Posted July 21, 2014 Witam Mam problem z podnośnikiem w Ursus 4514 1996''Bardzo wolno podnosi rzeczy/sprzęty zawieszone na cięgłach.Podnieść podniesie ale z dużą ilością gazu.Na zgaszonym ciągniku opuszcza powoli.Od czego zacząć żeby nie wydawać na darmo pieniędzy i nie tracić czasu nie ukrywam że chcę wydać jak najmniej na tą naprawę. Proszę o pomoc Quote
Korando Posted July 22, 2014 Author Report Posted July 22, 2014 A może jakiś oring przepuszcza który można wymienić samemu czy to musi być pompa? Może jakiś inny element Quote
mmalec Posted August 7, 2014 Report Posted August 7, 2014 A czy miałeś już kiedyś jakieś wycieki z tego podnośnika ?? Czy do tej pory coś z pompą hydrauliczną robiłeś czy tak od "nowości" jak jest tak jest ? Quote
spawer94 Posted August 7, 2014 Report Posted August 7, 2014 mam podobny problem w mojej 30stce gdy podnise coś na podnośniku pompa w ogóle nie trzyma i od razu spada w dół, dolałem oleju wymieniłem oringi i nic to nie dało a co do wycieków to cieknie cały czas pomimo zasylikowania Quote
Klamor74 Posted August 7, 2014 Report Posted August 7, 2014 Pompa hydrauliczna służy tylko i wyłącznie do podnoszenia i pracuje ciągle jeśli nie podnosisz niczego to bez obciążenia tłoczy olej z powrotem do skrzyni głównej w żaden sposób nie odpowiada za utrzymywanie już podniesionych ramion. jeśli ramiona się opuszczają po podniesieniu to przecieka w cylindrze siłownika (na oringach), ale również bardzo ważny jest rozdzielacz bo to on zamyka przepływ oleju do cylindra podnośnika i blokuje jego cofanie się z powrotem jest zaworem jak kran z wodą. (bardzo często za opadanie odpowiada rozdzielacz pada w 330 ten moduł pod siedzeniem). Quote
Recommended Posts