Jump to content

Recommended Posts

Posted

A owies ktoś wie jaka jest cena w tej chwili na jarmakach?

Też trochę obsiałem owsa, większość planuje wykorzystać na poplon ale część liczyłem że uda się dobrze sprzedać, u mnie w okolicy sporo osób posiało owiec - jakby wszyscy mieli ten sam pomysł co ja:P

Posted
mnie zostało z tamtego roku jeszcze dwa big bagi po jakieś 500-550 kg. Resztę udało mi się sprzedać jeszcze w cenie 600 zł/t. A w tym roku zasiałem tyle że dla jednego lub dwóch koni na zimę mi starczy. Co do żyta u nas biorą po jakieś 450/t z vat.
Posted
dziś sprzedałem 2t. owsa innemu rolnikowi po600/t. i nie miał problemu,szwagier natomiast sprzedał 6 ton po 560/t gęsiarzowi tak więc koledzy nie róbcie antyreklamy,żyto u nas kupują po 400-460/t.poczekam do listopada i będzie lepiej,zeszłego roku płacili za żyto w pierwszych tyg.po 380 a w styczniu po560,tak że panowie więcej optymizmu-pozdrawiam
Posted
U mnie na targu żyto było po 350 a gorzelnia płaci mniej jak 300 wiec lipa a co do cen za zeszły rok to po zniwach było po 600 a potem 550 i 500 wiec co strona to inna cena.
Posted

dziś sprzedałem 2t. owsa innemu rolnikowi po600/t. i nie miał problemu' date='szwagier natomiast sprzedał 6 ton po 560/t gęsiarzowi tak więc koledzy nie róbcie antyreklamy,żyto u nas kupują po 400-460/t.poczekam do listopada i będzie lepiej,zeszłego roku płacili za żyto w pierwszych tyg.po 380 a w styczniu po560,tak że panowie więcej optymizmu-pozdrawiam

[/quote']

jak to mawiał Smoleń "Bogdan przestań szerzyć defektyzm". Patrząc realnie cena spada, ale jak jest miejsce do zmagazynowania to wiadomo że bliżej wiosny zawsze się podniesie i lepiej wtedy sprzedawać. Osobiście tak robię od kilku lat...