Jump to content

Recommended Posts

Posted
witam wszystkich.Duzo mozna sie naczytac o gasnacych nie wiadomo z jakiej przyczyny silnikach perkinsa.Mam (mialem)ten problem w tamtym roku a poprzedni wlasciciel przez kilka lat i wydaje mi sie ze namierzylem przyczyne.Lacznik gumowy pomiedzy filtrem a kolektorem dolotowym sie "sciska"i wtedy silnik nagle gasnie po kilku sekundach lapie powietrze wraca do wlasciwych gabarytow odpala i jedzie dalej nieraz godzine nieraz 10 min a to denerwuje troszeczke.A moje pytanie-czy to moze byc wina tej gumowej rurki bo moze juz miec swoj wiek czy filtra?Czy jak i czym myje sie wklady w filtrze(takie okragle z otworami w srodku)i ile w misce filtra powinno byc oleju?bo byc raczej powinien?t.j.class senator perkins 6.Dziekuje z gory za podpowiedzi a moze komus pomoze moje spostrzezenie
Posted
Witam, łącznik gumowy pomiędzy filtrem a kolektorem dolotowym nie morze się ściskać , bo nie będzie dostawać dawki powietrza i będzie gasną , filtry paliwa najlepiej kupić nowe bo starych nie da się w 100% wymyć i szkoda aby pracy na mycie , w filtrze powietrza oleju w misce około 1.8 -1.9 L
Posted

Miałem podobnie jak wiesiek z wujka kombajnem. Już zabierałem się za wyciąganie silnika. Wtedy spostrzegłem ten łacznik i jego zachowanie. Oczyściłem go sprężonym powietrzem przestał gasnąć. Te żniwa tak zrobi a po sezonie trzeba bedzie poszukać nowego.

http://www.gaska.com.pl/Handler/PrdZdjeciaOrg.ashx?id=4465&nr=0 Obstawiam że tego cacka nie masz tuż nad misą olejową w filtrze?

Posted
Mam obawy czy czyszczenie coś da. Ja bedę kombinował to nowe bo oczyści się z brzegu a środku zostanie jednak syfek. Jak bedzie ciężko dostać to nowe to bedę kombinował coś z filtrami od ciężarówki. Baniak jakiś się wyspawa i filtr od jelcza albo stara. byle tańszy i łatwo dostępny.