Jump to content

Recommended Posts

Posted
Emy są dobre na wszystkie jagodowe o każdej porze rozwoju rośliny ,ale trzeba zachować zdrowy rozsądek i stosować się instrukcji .Podałem linka to korzystajcie z wiedzy .Ja jestem bardzo zadowolony z efektu działania emów i nie muszę stosować chemii :-)
Posted
Jasne trzeba sobie pomagać ,bo na co truć się chemią skoro można sobie pomóc i zostawić dla potomnych zdrowe środowisko :-)Ja stosuję emy na ziemniaki ,zboża w ogrodzie ,a kuzyn na warzywa i do skarmiania trzodzie .Pozdrawiam
Posted
To zależy gdzie mieszkasz .Najłatwiej będzie wpisać w wyszukiwarkę mikro organizmy sprzedaż i poszukasz najbliższy punkt sprzedaży .Oczywiście pytaj się co i jak ,bo to nic nie kosztuje ,a uchroni Cię od błędów ewentualnych .
  • 3 months later...
  • 3 years later...
Posted

Pytanie trochę nie w porę ale nurtuje mnie i muszę je zadać. Ludzie sprzedają bele słomy 120 x 120 za 5 zł i się jeszcze cieszą. Ja swoją zazwyczaj tnę dając na nią kiedyś mocznik, wapno a obecnie emy. Ale kiedyś czytałem o gnojówce z pokrzyw którą rodzice stosują na warzywa i wynika, że ma dużo azotu, fosforu i potasu i że w ogóle to taka bomba witaminowa. Zastanawiam się czy można by nią opryskać właśnie słomę?