Jump to content

Recommended Posts

Posted
Witajcie koledzy po małej przerwie czytam ,co nowego na forum ,bo jak wspomniałem nawałnica z 4 sierpnia spaliła mi kompiaka ,antenę i zasilacz odłączone wszystko było .O dziwo zboża jare na 4 klasie po kuku sypały mi świetnie mimo suszy bardzo wielkiej .Jęczmień jary i pszenżyto jare po 5 ton z ha ,a pszenżyto ozime borwo 7 ton z ha natomiast pszenżyto ozime pigmej na słabszej glebie glebie wydało plon 5 ton z ha .Mam zdjęcia z upraw to postaram się je lada dzień dołączyć na forum :D
Posted
U nas jare stoją i rosną w kłosach. 10% wymłuci nagarniacz kombajnu jak nie więcej, spadną całe kłosa. Zborze tylko na paszowe bo porośnięte. Jaka cena nie trzeba mówić. Jak strata z tego tytułu też.
  • 2 weeks later...
Posted
Koledzy na co wam to proso ? U mnie pogoda jest mega letnia ,co dzień .W zeszłym tygodniu łącznie z niedzielą ( dzisiaj) było bardzo gorąco ,tak gorąco ,że ziemniaki zbierałem w samych spodenkach .Na polach jest bardzo sucho i tylko bryły wyorują w byłym pegerze .U mnie na szczęście jest o wiele lepiej ,bo pole kultywatorowałem i zbronowałem po żniwach .Pozdrawiam .
Posted

Witam chyba jako jeden z ostatnich z forumowiczów zakończyłem żniwa:) a mianowicie w dniu wczorajszym skosiłem proso szkoda tylkohyba nie ja niewszystką słomę zebrałem i nie wszystko że tak wiele go wyleciało:(

Pozdrawiam

chyba nie... ja nie wszystką słomę sprasowałem przez co nie wszystko mam choćby tylko talerzowane, jeszcze teraz ten szpital...czuję że będę "żywe" ścierniska na zimę orał...

Posted

Nie zawsze jest tak jak by sie chciało ale jakoś trzeba pchać wszystko do przodu.

Co do szpitala to życzę zdrowia i mam nadzieję że to nic poważnego i wszystko będzie ok

Pozdrawiam

• 3 weeks later...
  • 9 months later...