Żniwa
#61
Napisano 24 sierpień 2014 - 07:37
#62
Napisano 06 wrzesień 2014 - 10:35
Pozdrawiam
#63
Napisano 07 wrzesień 2014 - 19:37
#64
Napisano 08 wrzesień 2014 - 16:04
Pozdrawiam
#65
Napisano 12 wrzesień 2014 - 21:04
Witam chyba jako jeden z ostatnich z forumowiczów zakończyłem żniwa:) a mianowicie w dniu wczorajszym skosiłem proso szkoda tylkohyba nie ja niewszystką słomę zebrałem i nie wszystko że tak wiele go wyleciało:(
Pozdrawiam
chyba nie... ja nie wszystką słomę sprasowałem przez co nie wszystko mam choćby tylko talerzowane, jeszcze teraz ten szpital...czuję że będę "żywe" ścierniska na zimę orał...
#66
Napisano 14 wrzesień 2014 - 18:19
Co do szpitala to życzę zdrowia i mam nadzieję że to nic poważnego i wszystko będzie ok
Pozdrawiam
#67
Napisano 30 wrzesień 2014 - 19:15
#68
Napisano 30 wrzesień 2014 - 19:17
#69
Napisano 01 lipiec 2015 - 11:32
witam Chcałbym odnowić temat jak trwaja przygotowania kiedy ruszacie z rzepakiem i jęczmieniem?
#70
Napisano 01 lipiec 2015 - 12:04
#71
Napisano 01 lipiec 2015 - 15:08
#72
Napisano 01 lipiec 2015 - 17:08
#73
Napisano 01 lipiec 2015 - 21:10
#74
Napisano 03 lipiec 2015 - 07:49
#75
Napisano 03 lipiec 2015 - 09:36
#76
Napisano 03 lipiec 2015 - 12:20
U mnie tak samo, 300zł na godzinę Bizon. Ja w tamtym roku brałem NH, 320zł z hektara, po żniwach na polu nic nie rosło w porównaniu z wcześniejszym żniwowaniem bizonem.
Jak tam u was żyto ?? Bo u mnie nie za ciekawie, susza dała się w tym roku we znaki.
#77
Napisano 03 lipiec 2015 - 14:04
#78
Napisano 03 lipiec 2015 - 14:33
ja żyto na górkach to moge kosic za tydzień.tak wypaliło
#79
Napisano 04 lipiec 2015 - 21:36
Dziś pierwszy gospodarz skosił jęczmień 0.5 ha i miał 1.5 tony
#80
Napisano 04 lipiec 2015 - 21:44
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych