Jump to content

Recommended Posts

Posted
Witam mam dylemat jaką prasę kupić. Zastanawiałem się nad Unią Famarol, New Holland czy też John Deere ale nie wiem która z tych pras najlepiej chodzi. Konkretnie chciałbym walcową. Prasa będzie współpracować z Zetorem Proximą 90. Proszę was o pomoc.
Posted

Jeśli robisz do 400 kulek rocznie kup polską prasę

Jeśli zrobisz więcej powyżej 500 to kup zagraniczną chodzi co o nową czy uz ywke

Na alegro widziałem po pokazowa lely wegler

Za 86 tyś brutto

Posted

Ile robisz kulek tą z alegro byłaby godna uwagi

Sam bede zmienił na zagraniczną też wegler lely bo krone za droga New Holand da robione w polsce jd dobre ale lely lepsze

Unii nawet nie widziałem

Posted

dla df czy na licencji df??

tak czy inaczej jezeli nawet robi w barwach df to na pewno nie z tego samego materiału i nie w tej samej jakości....

Wiem jak się robi w Polsce na nasz rynek i na zachodni - dwa inne światy, było tak 50 lat temu i jest do dzisiaj.

Posted

Polska prasa przy 20000 kulek to już złom do potęgi

Gdybyś zainwestował w leży.JD bądź Galigani to do 50000 pociągniesz

I mniej problemów z exploatacją.

Mam Metal Fach i jestem rozczarowany po 6 łatach pracy

Oski zębataki się już mi utraciły gdybym nie wymienił Łancuchów na lepsze go bym dawno zgupiał

Przy 800 słomy i 400 sianokiszonki rocznie

Posted
Iktorn mam sipme 7 lat i juz prawie wszystkie lańcuchy zmieniałem a o łożyskach to się już nie mówi. Myślałem o JD ale nie wiem nic o tych prasach. Napewno jest wykonana solidnie ale i pewnie tez troche kosztuje;)
Posted

Mnialem kontakt z JD od 3 lat są u mnie pokazy maszyn zielonkowych

Jakość Naprawdę dobra ale osobiście uważam lely za trochę lepsza.Sąsiad ma lely wegler walcowa. Już 5 sezon i żadnej większej naprawy .Niestety nowa dobra prasa to koszty 110-130 tysięcy mówię o walcowych.Krone to już 150 tyś to za drogo

Posted
Ważne jest większy stopień zgniotu przy kiszonkach bez strat paszy. W zeszłym sezonie zepsuł się jeden balot ma 450 szt z powodu rozdarcia foli.Przy większych ilościach obwiazywanie siatką drozej ale szybsze owijanie i potem rozwijane i suma sumarum taki sam koszt .Rotor do sianokiszonki twój padzowoz rozmiele będę w 7 minut a nie 30.Układ centralnego smarowania twoja prasą posłuży 2 razy dłużej niż bez niego koszt. Do kilku tyś.prasy zachodnie typu JD.Lely.Krone.Fendt.Galigani.Mc Halle.Mają to w standardzie