pawelk018 Posted August 5, 2014 Report Posted August 5, 2014 Witam wszystkich, od miesiąca posiadam ciągnik mf 230. Oprócz tylnego podnośnika posiada on także dwa siłowniki z przodu do ładowacza. Stąd moje pytanie w jakim położeniu powinny być ustawione dźwignie podnośnika jak korzystam z podnośnika a jak z ładowacza z przodu? Dodam że pod siedzeniem jest reduktor i nie wiem w jakim położeniu powinien się znajdować. Rozumiem aby korzystać z ładowacza reduktor muszę go przestawić w odpowiednie położenie i nie mogę wtedy korzystać z podnośnika tylnego? Proszę o wyjaśnienie tego tematu. Załączam fotografie poniżej Pozdrawiam Quote
pawelk018 Posted August 7, 2014 Author Report Posted August 7, 2014 Wczoraj zauważyłem że jak korzystałem z tylnego podnośnika to wyciekł olej z prawego siłownika przeznaczonego do ładowacza. Czym to mogło być spowodowane, tym, że rozdzielacz jest nieszczelny i puścił ciśnienie na przód?? czy może w złej pozycji jest ustawiony, albo może uszczelniacz w siłowniku jest nieszczelny bo lewy siłownik jest suchy. Dźwignia rozdzielacza ustawiona jest do tyłu, dźwignia podnośnika od błotnika na pozycji EFFORT a dźwignia od kierowcy służyła do podnoszenia tylnego podnośnika. Proszę o odpowiedź Nie za bardzo da się tutaj załączyć zdjęcia więc spróbowałem to jak najlepiej opisać Pozdrawiam Quote
Recommended Posts