tomason1989 Posted August 5, 2014 Report Posted August 5, 2014 Witam mam problem cos podkopuje mi sie do kurnika nie wiem co to moze byc ostanio zabilo mi indyka i odgryzlo glowe serce i wyssalo krew czy moze mi ktos powiedziec co to mogło byc nie jestem pewny czy to łasica czy kuna bo nie wiem czy one sie podkopuja tunelami pod kurnik. Pomocy !!! Quote
abcd_2007 Posted August 5, 2014 Report Posted August 5, 2014 Może lis? Kuna najczęściej wydusza cały kurnik i pomalutku sobie wynosi. Lis zazwyczaj tłucze jedna sztukę i często je na miejscu. Kuna tylko na wynos edit: albo wampir:cool: Quote
przemek2092 Posted August 5, 2014 Report Posted August 5, 2014 Stawiam na kune i proponuje zakupic jak najszybciej pulapke ! Quote
tomason1989 Posted August 6, 2014 Author Report Posted August 6, 2014 Ale czy to normalne że kuna zaciąga gdzies do dziur zdobycz. Bo ten indyk leżał przy dziurze w ziemi Quote
abcd_2007 Posted August 6, 2014 Report Posted August 6, 2014 Lis jak nic. Kuna nie mieszka w ziemi, preferuje strychy, dziuple, poddasza Quote
Sklep.Mizar.com.pl Posted August 25, 2014 Report Posted August 25, 2014 Równie dobrze może to być lis,jedno z tych dwóch- opis pasuje także do kuny. Warto pomyśleć o jakimś zabezpieczeniu aby uchronić swoje zwierzęta przed atakiem. Quote
Recommended Posts