Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich. Jestem nowy na forum, ale jakieś doświadczenie w maszynach mam - ale w starych. Od kilku lat zbieram na nowy ciągnik do gospodarstwa, nie jest może za duże ale narazie wystarcza. Stoję przed wyborem ciągnika , który będzie głównie eksploatowany w moim gospodarstwie i nie tylko - obrabiam również pola innym osobom(oczywiście odpłatnie). Interesuję się zakupem ciągnika marki John Deere. Nie ukrywam, że w natłoku informacji , które tam są można się pogubić a żadnej obiektywnej opinii nie znalazłem. Szukałem na allegro czegoś konkretnego ale ale nic nie znalazłem. Znajomy polecił mi serwis maskus.pl .

Oto link do interesującej mnie kategorii: http://www.mascus.pl/rolnictwo/uzywane-traktory/john_deere,1,relevance,sprzedaz.html

Czy macie może swoje typy , albo możecie polecić jakiś konkretny model tego producenta.

Wymagania:

- mocny,

- mało awaryjny,

- mile widziana klimatyzacja,

- napęd 4 x 4,

- w miarę mało paliwożerny - o ile istnieje taki ciągnik.

Za wszelkie sugestię , porady, podpowiedzi będę wdzięczny. Jeśli ktoś jest z woj. Świętokrzyskiego to chętnie podjadę i porozmawiam.

Pozdrawiam Malec

Posted

Dzięki wielkie za zainteresowanie tematem. adam1208 jeśli te dwie marki to jakie modele polecasz ?? Co do strony mascus tostrona polecona przez znajomego. Obsługa nie jest dość skomplikowana

:P

Posted
Nie powiem Ci niestety jaki model, bo mam takie doświadczenie że co się dowiem u sąsiada mechanika to wiem. Ale izydor napewno Ci coś poleci, kto jak kto ale On ma naprawde dużą wiedzę na temat renault.
Posted

Ja bym pomyślał nad ciągnikiem z serii np. 6x20, 7x20 bądz 7x00

Są to ciągniki mało awaryjne nawet bardzo lecz są paliwożerne. Sam mam te ciągniki i wiem co piszę.

Ciągniki proste, czytelne, mocne i silne.