jan.maciej Posted August 9, 2014 Report Posted August 9, 2014 Bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu mojego problemu. Mam kombajn Claas Mercator 70. Przy lekkim wzniesieniu podczas jazdy do tyłu, kombajn zatrzymuje się. Choć silnik pracuje i pasy się kręcą (brak mocy). Czy ktoś z forumowiczów wie jak można to naprawić? Z góry dziękuje za odpowiedzi. Quote
Robert ;-) Posted August 9, 2014 Report Posted August 9, 2014 A w jakim zakresie prędkości przyspieszacza tak się dzieje , ja bym obstawial słabo napięty pas jezdny wygląda na to ze się slizga. Quote
jan.maciej Posted August 9, 2014 Author Report Posted August 9, 2014 Sprawdziłem pasek i jest w porządku,nie ślizga się, koło pasowe się kręci,a koła stoją w miejscu. Quote
Robert ;-) Posted August 10, 2014 Report Posted August 10, 2014 Ciekawy temat zapodales, ale opisz jaki bieg masz włączony i w jakim zakresie pracy jest przyspieszacz(czy nie jest do końca zwolniony? ) kiedy wystepune ten objaw.nie może to być wina sprzęgła w skrzyni bo i do przodu by nie jechał. Quote
wiesieki1202 Posted August 10, 2014 Report Posted August 10, 2014 tez bym obstawial sprzeglo w skrzyni biegow wsteczny jest szybszy od jedynki i byc moze do przodu na pierwszym jeszcze ciagnie a na wstecznym juz nie a moze jest za bardzo podciagniete z tego co pamietam ma tez swoja regulacje na docisku dosyc latwo sie tam dostac Quote
jan.maciej Posted August 17, 2014 Author Report Posted August 17, 2014 Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Problem był jednak ze sprzęgłem. Teraz wszystko już naprawione. Quote
Recommended Posts