Jump to content

Jak uzyskać dofinansowanie na koszenie działki?

Recommended Posts

Posted

Witam.

Na początek dodam że nie jestem obeznany w temacie, na forum szukam pomocy.

Jestem posiadaczem pewnej działki. Do pewnego czasu posiadałem słowną umowę z pewnym człowiekiem na to by on kosił tą działkę w zamian za siano. Parę miesięcy temu człowiek ten chciał abym podpisał papier na dzierżawę tego pola, bo dzięki temu on dostanie jakieś tam nie wielkie pieniądze na ropę. Zgodziłem się gdyż pomyślałem że i tak facet poza trawą nic z tego nie ma.

Ktoś nie dawno nakreślił mi sytuację w ten sposób że jestem głupi dając temu człowiekowi zarabiać na swojej działce i że sam mógłbym brać takie dofinansowanie. Jedynym warunkiem miało by być raz do roku koszenie takiej działki. Ponoć kwota dofinansowania jest z pięć razy większa niż cena takiego koszenia.

Proszę, jeśli ktoś mógłby wyjaśnić laikowi w tych sprawach co i jak - był bym bardzo wdzięczny. Pozdrawiam

• 2 weeks later...
Posted
fn132 - porozmawiaj na poważnie z tym panem, który nakłonił Cię do podpisania takiej dzierżawy. Mówiąc krótko - zrobił na Tobie interes w nieładny dosyć sposób. Ja bym wypowiedziała taką umowę...