Skocz do zawartości


Zdjęcie

Japonia otwiera rynek dla polskiej wołowiny


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 kozik91

kozik91

    Użytkownik

  • Użytkownik
  • PipPip
  • 50 postów

Napisano 11 sierpień 2014 - 08:09

od 2001r. Japonia miała zakaz importowania wołowiny z krajów UE. W 2013 r. dostęp do tego rynku otrzymały: Francja, Holandia, a także Irlandia. całkiem możliwe jest to, że my będziemy eksportować wołowinę do Japonii. Jak oceniacie nasze szanse? Japonia to duży rynek, czy jest to szansa dla naszej wołowiny
  • 0

#2 Rico

Rico

    Nowy

  • Użytkownik
  • Pip
  • 11 postów

Napisano 12 sierpień 2014 - 06:51

każdy eksport jest coś warty, ale lepiej nasz rynek podnosić z gruzów
  • 0

#3 kozik91

kozik91

    Użytkownik

  • Użytkownik
  • PipPip
  • 50 postów

Napisano 12 sierpień 2014 - 07:15

Mi się wydaje,że im więcej będziemy eksportować tym większy zysk dla nas, dzięki temu bardziej będziemy mogli się rozwijać
  • 0

#4 Sebastian S

Sebastian S

    Nowy

  • Użytkownik
  • Pip
  • 9 postów

Napisano 28 październik 2014 - 21:20

Japonia jest klientem wobec wołowiny bardzo wymagającym. Ale to też szansa dla nas by podziałać w temacie i zrobić konkurencję dla kultowych steków kobe. OD dawna z resztą, tak przy okajzi teog upierałem sięz kolegami, że nasz poczciwy tatar byłby w japonii hitem, skośńoocy są znani z fascynacji tym co surowe ;)
  • 0

#5 kozik91

kozik91

    Użytkownik

  • Użytkownik
  • PipPip
  • 50 postów

Napisano 03 listopad 2014 - 10:12

wiadomo że tatar tam byłby hitem ;D sam lubię to danie jeszcze jak jest dobrze doprawione to już w ogóle bajeczka ;)
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych