Tomek12 Posted August 19, 2014 Report Posted August 19, 2014 witam. Mam do was pytanie. Chciałem część budynku gospodarczego przeznaczyć na chłodnie. w zasadzie potrzebuję tylko kupić agregat chłodniczy, wylać posadzkę oraz ocieplić budynek. czy jest możliwość uzyskania na taki cel pieniądze z unii? czy najpierw trzeba za swoje zrobić? czy ktoś z was zna zasady postępowania? Quote
garzew Posted August 20, 2014 Report Posted August 20, 2014 Dobrze że poruszyłeś ten temat bo też mnie interesuje możliwość stworzenia takiej przechowalni na warzywa.Raczej na pewno z funduszy można również sfinansować taką inwestycję, chociaż słyszałem wiele opinii że finansowanie budów z funduszy unijnych jest bardzo ryzykowne. Np. niech się opóźni otrzymanie jakiegoś zezwolenia na budowę czy innego świstka i już można być ugotowanym bo nie dotrzyma się terminów. Quote
Sklep.Mizar.com.pl Posted August 25, 2014 Report Posted August 25, 2014 Dlatego też proponuję dowiedzieć się bezpośrednio u źródła jak wygląda sytuacja i czy możliwe jest finansowanie takiej budowy czy też dobudowy chłodni. Na pewno będą potrzebne pozwolenia,ale przecież to można załatwić wcześniej. Quote
Recommended Posts