p1a2w3 Posted August 20, 2014 Report Posted August 20, 2014 witam od jakiegoś czasu mój ursus c360 pobiera olej silnik po remoncie ciśnienie 4,5 atmosfer Proszę o pomoc Quote
lottomito Posted August 20, 2014 Report Posted August 20, 2014 ale dokładniej kiedy zauważyłeś że ubywa oleju? Bo jak są to niewielkie ubytki i mają miejsce podczas ciężkich prac to normalne w silnikach. Każdy silnik kiedy dostaje w kość pobiera olej. Jeżeli i podczas lekkiej pracy ubywa to pierwsze sprawdzam zawory. Niedomykający się zawór może to powodować, osłabienie silnika to większe obroty i dalej jak wyżej. Jak zawory w porządku to pęknięty/źle założony pierścień zgarniający ale wtedy masz białe spaliny cały czas z wydechu. Quote
massay1 Posted August 20, 2014 Report Posted August 20, 2014 Podstawowe zasadnicze pytanie... ile po remoncie? Quote
p1a2w3 Posted August 21, 2014 Author Report Posted August 21, 2014 ale dokładniej kiedy zauważyłeś że ubywa oleju? Bo jak są to niewielkie ubytki i mają miejsce podczas ciężkich prac to normalne w silnikach. Każdy silnik kiedy dostaje w kość pobiera olej. Jeżeli i podczas lekkiej pracy ubywa to pierwsze sprawdzam zawory. Niedomykający się zawór może to powodować' date=' osłabienie silnika to większe obroty i dalej jak wyżej. Jak zawory w porządku to pęknięty/źle założony pierścień zgarniający ale wtedy masz białe spaliny cały czas z wydechu.[/quote'] 2 miesiące temu zauważyłem ze pobiera dolałem pół litra i pobrał ogólnie traktor kupiłem po remoncie 3 lata temu Quote
massay1 Posted August 21, 2014 Report Posted August 21, 2014 Szukaj wycieków. Jeśli nie ma to są dwie drogi albo pierścienie albo prowadnice zaworów. Ogólnie zawsze coś tam ubędzie pytanie ile i w jakim okresie? Quote
Rico Posted August 24, 2014 Report Posted August 24, 2014 pierścienie się źle ustawiły i tu jest probl, a jak z mocą? Quote
p1a2w3 Posted August 24, 2014 Author Report Posted August 24, 2014 tak ogólnie to ciągnik robi nie wiele i ma po remoncie 100 mth Quote
Robert ;-) Posted August 24, 2014 Report Posted August 24, 2014 A ile mth zrobił docierając się zanim poszedł w robotę. Quote
p1a2w3 Posted August 26, 2014 Author Report Posted August 26, 2014 docierał sie ponad 70 mth ogólnie robił lekkie prace i robi teraz w miare lekkie prace Quote
marek196749 Posted August 31, 2014 Report Posted August 31, 2014 witam ja też miałem ten problem w 60 i wymieniałem tłoki pierścienie bo się źle ułożyły pierścienie i popękały Quote
Recommended Posts