Jump to content

Recommended Posts

Posted
Był ktoś może na meczu otwarcia na narodowym. Na pewno przy 60 tys. publiczności atmosfera musiała być świetna, ale zastanawiam się jak z oglądaniem meczu z dalszych trybun?
Posted
Znajomi byli i mówili że z górnych trybun jeszcze było w miarę, gorzej z dolnych podobno, oczywiście przy tak dużej obsadzie widzów nikomu nie da sie dogodzić ale są telebimy i zawsze wiadomo kto wygrywa akcje ;) sądząc po zdjęciach to atmosfera genialna ;)
  • 2 weeks later...
Posted
Dzisiaj jeszcze tylko wygrana z Francją i wyjdziemy z grupy ;) Ja już nie mogę się doczekać! :) A Wy? U mnie wszystko już gotowe - koszulka reprezentacji Polski założona kciuki zaciśnięte ;) teraz tylko czekam na naszych siatkarzy i ich wieczorny triumf ;). Jestem wiernym fanem siatkówki i bardzo się cieszę, że MŚ odbywają się w Polsce
Posted

Witam wczorajszy mecz dość ciekawy mimo że o "marchewkę" a teraz po losowaniu może być jeszcze bardziej ciekawiej gdyż mamy Brazylię i Rosję przeciwko sobie więc kto wie jak ta walka sie zakończy ale jestem dobrej myśli gdyż Brazylii dawaliśmy radę no a z Rosją sie zobaczy:)

Pozdrawiam

Posted

No niezłą nasi trafili grupę' date=' teraz będą mieli ostrą przeprawę.

W tym momencie dwie drużyny z grupy przechodzą dalej do strefy medalowej zgadza się?

[/quote']

Z tego co wiem to chyba tak, chociaż szczerze powiem, że już się pogubiłem przy tych wszystkich zasadach MŚ.

No cóż, gramy u siebie, ja wierzę w naszą reprę, gramy solidnie, myślę, że możemy wygrać grupę :)

Posted

Witam mnie też wkurza że nie można sobie obejrzeć wydarzenia na skale światową legalnie w tv, pomimo że ma CP to i tak mnie to wkurza bo takie wydarzenia powinny być ogólnodostępne a nie że puszczają tak jak by łaskę robili ale mniejsza z tym do rzeczy:)

Jak typujecie dzisiejszy mecz z Ruskimi? bo zanosi sie na ciekawe widowisko gdyż Rosja przegrała z Brazylią (0-3) więc Rosję ratuje tylko zwycięstwo nad nami za 3punkty ale mam nadzieje że nasi dadzą radę:) bynajmniej wszystko wyjaśni sie wieczorem.

Pozdrawiam

Posted
Mam nadzieję, że wygramy z Rosją, jestem dobrej myśli. Mecz z Brazylią był naprawdę dramatyczny... Obyśmy wygrali 3:2 ;) Ja specjalnie do pubu wychodzę, żeby oglądać transmisję... szkoda, że nie można oglądać normalnie w telewizji :(
Posted

Właśnie odprawiliśmy rosję do domu bo wygraliśmy 2 sety a jeden punkt nam wystarczy:) tyle że w dalszej fazie gramy z Francją a jak wygramy z ruskimi i zdobędziemy 3 punkty no to gramy z Niemcami:) hehe i sam nie wiem na których lepiej trafić:)

Pozdrawiam

Posted

Venimus, vidimus, Polonia vicit !!!

Byłem tam, widziałem, było super - przez dwa pierwsze sety nie dało się usiedzieć, atmosfera nieziemska, hałas przeokrutny, ludzie na prawdę potrafią się cieszyć i dawać temu stosowny wyraz. Po tych dwóch setach, kiedy już było jasne co i jak z awansem to atmosfera odrobinę przysiadła ale i tak do końca meczu było gorąco. I to dosłownie, pewnie widzieliście że co pewien czas, na wezwanie prowadzącego imprezę, ludzie machają biało-czerwonymi kartkami - daje to piękny efekt wizualny ale, co mnie zaskoczyło , wywołuje też spory orzeźwiający ruch powietrza. Podobno było nas tam ze 12.000, kiedy Rosjanie mieli zagrywkę to wznosił się taki jazgot, że startujący odrzutowiec to pikuś. Na prawdę współczuję tym chłopakom bo efekt jest piorunujący, nie sposób skupić się na czymkolwiek, ciekawe czy jak nasi jadą gdzieś za granicę to tamtejsza publiczność też daje tak popalić. No ale tu i przeciwnik był szczególny, Spirydonow - co jest nie tak z tym facetem ...

W TV jest zupełnie inny odbiór - jak ludzie zaśpiewali nasz hymn to czuło się wibracje całym ciałem. Powiem szczerze ciągle jeszcze szumi mi w głowie. Córka udzielała się jako woluntariusz podczas meczu otwarcia na Stadionie Narodowym - tam było ponad 60.000 ludzi więc wyobraźcie sobie jak tam musiało być ...

Powiem tak - oglądanie meczu w TV ma swoje plusy, komfort, wygoda, piwko w fotelu, zbliżenia, komentarze sprawozdawców ( czasem skrajnie irytujące ) ale raz na jakiś czas warto jest pójść na stadion lub do hali i dać się ponieść emocjom - polecam z czystym sumieniem.

Swoją drogą dobrze że wygraliśmy bo ludzie byli zadowoleni i weseli, a teraz wyobraźmy sobie gdyby wynik był inny - te kilka tysięcy wkurzonych ludzi, strach się bać :)

Piotr

Posted

I kto by pomyślał że Niemcy dadzą radę Francji a tu proszę Niemcy-Francja 3-0 czyli Niemcy mają brąz:)

Ciekawe co nasi po 20tej pokażą? ale Brazylii już dawaliśmy radę więc kto wie, może i teraz damy radę:)

Posted
No i wygraliśmy! To było nieprawdopodobne! Bardzo się cieszę, że po tylu latach POlacy znów są najlepsi! Dobrze, że prezydent nam załatwił odkodowanie finału, bo tak to mogłem tylko oglądać mistrzostwa u szwagra, który wykupił sobie dostęp. Hehe, a wiecie, kto został najlepszym blokującym tych mistrzostwa? Zygmunt Solorz :D