cron_x Posted August 26, 2014 Report Posted August 26, 2014 Witam, chcialbym zajac sie wyrobami wedlim... Chcialbym was sie spytac czy moze macie jakies sprawdzone przepisy na wedline? A moze macie jakies ksiazki do pozyczenia? Pomozecie? Quote
Robert ;-) Posted August 28, 2014 Report Posted August 28, 2014 Przepisu to nie mam, czasy kiedy kiełbasa była robiona okazjonalnie dawno minęły:-( pamiętam za to że musiało być sporo czosnku (rzecz gustu) i tu ważne czy robisz to dla siebie czy dla ludzi, bo wtedy smak musi być wyważony ponieważ nie każdy lubi taki sam smak.wedzone było dymem olchowym a na koniec jałowcem.sam bym chętnie skonsumowal takiej na prawdę swojskiej;-) Quote
przemek2092 Posted August 28, 2014 Report Posted August 28, 2014 Ja mogę pomóc w wyrobie kiełbasy lub kaszanki bo w domu taką robimy szynki nigdy nie robiliśmy ale swojskie wyroby to swojskie, nigdy nie zapomnę tego smaku wyrobów Quote
cron_x Posted August 28, 2014 Author Report Posted August 28, 2014 No wlasnie swojska wedlina to jest to... Mozesz podac mi przepis na kielbase? Quote
przemek2092 Posted August 31, 2014 Report Posted August 31, 2014 pisz na priv jak co ;D to mega tajny przepis ;D Quote
Recommended Posts