ursusowiec Posted August 31, 2014 Posted August 31, 2014 Kupiłem ciągnik C-360, mieszkam w terenie górzystym i chciałbym poszerzyć tylne koła. Jak to zrobić? Quote
massay1 Posted August 31, 2014 Posted August 31, 2014 http://instrukcja.pl/i/instrukcja_obslugi_i_katalog_czesci_ursus_c_4011#photo_topStrona 53. To instrukcja z 4011. Rozstaw kół w 60-ce, sposób zmiany ten sam. Quote
Rolnik7343 Posted August 31, 2014 Posted August 31, 2014 Albo poprostu obruc koła lewe koła na prawa strone a prawe na lewa i napewno rozstaw kół ci sie zwiększy Quote
henryk Posted September 2, 2014 Posted September 2, 2014 to co radzi kolega wyżej było by zbyt ekstremalne,ja bym odkręcił obręcz od tarczy koła i i po prostu przykręcił bym z drugiej strony tarczy ,w tym układzie jedno koło wyszło by na zewnątrz ok.4cm. co daje razem na 2 koła 8cm.-pozdrawiam Quote
garzew Posted September 3, 2014 Posted September 3, 2014 Zawsze możesz dorobić koła bliźniacze jeśli potrzebujesz aż tak dużego poszerzenia kół. Quote
garzew Posted September 3, 2014 Posted September 3, 2014 A tak teoretycznie, jak by zrobić właśnie przystawkę jak do bliźniaczych kół, ale opony założyć tylko na zewnętrzne felgi?Myślicie że to wytrzymało cały ciężar ciągnika, bo jednak wtedy wszystko by się trzymało tylko na zewnętrznych przystawkach? Quote
henryk Posted September 3, 2014 Posted September 3, 2014 no to niech zrobi tak jak radzi Rolnik,to już będzie bardzo szeroko-pozdrawiam Quote
Robert ;-) Posted September 3, 2014 Posted September 3, 2014 Nie zabardzo to widzę za duża siła by działała nawet na półosie czy zwolnice a co dopiero na ta przystawkę.choć z drugiej strony widywalem takie ciągniki na jou tube np. john deere. Quote
Rolnik7343 Posted September 3, 2014 Posted September 3, 2014 Ale wiesz w nowy ciagniku a w starym co juz troche ma czesci wyrobione i nie widomomo czy wytrzymie takie obciazenia Najlepiej bedzie tak jak ci radziłem wczesniej czyli zamiana kół Quote
Recommended Posts