twardy Posted September 1, 2014 Report Posted September 1, 2014 Witam mam problem pod dachem miedzy regipsem a dachówka zaległyl sie szerszenie jak je wykurzuc ,czekam na pomoc Quote
garzew Posted September 2, 2014 Report Posted September 2, 2014 Dobry środek owadobójczy na owady latające - myślę że muchozol da radę. Na osy już stosowałem ale na szerszenie jeszcze nie.Ewentualnie przygotuj sobie szybką drogę ucieczki jeśli nie mój pomysł nie wyda. Quote
Robert ;-) Posted September 2, 2014 Report Posted September 2, 2014 Ja kiedyś rozbiłem gniazdo dłuuuugim kijem i wyniosły się, a truc można tylko w nocy w dzień nie radzę. Quote
lottomito Posted September 2, 2014 Report Posted September 2, 2014 wezwij strażaków. Oni mają odpowiednie ubiory do takich akcji. Dobry muchozol i tak bedziesz musiał kupić ale nie bedziesz narażony na ugryzienia:) Quote
przemek2092 Posted September 2, 2014 Report Posted September 2, 2014 U mnie kiedyś miałem ogromne gniazdo i własnie poprosiłem strażaków o pomoc pomogli i od tej pory mam spokoj ale gniazdo było ogromne z szerszeniami nie ma żartów bo to nie to co osa Quote
Miki Posted September 2, 2014 Report Posted September 2, 2014 Dokładnie napewno masz na wisoce OSP. Chłopaki przyjadą i usuną. Lepiej się nie narażać na ukąszenia bo jeśli okaże się, że masz uczulnie... to możesz nie przeżyć nawet 1! ukąszenia. Z tym paskudztwem nie ma żartów. Quote
jędrek Posted November 7, 2014 Report Posted November 7, 2014 Tylko straż pożarna- miałem przyjemnosć z szerszeniami jak sam sie wziąłem za likwidacje gniazda. Po 3 użadleniach lezałem plackiem z gorączką 2 dni więc nie radze - pomoc fachowcow konieczna Quote
Vademecum Posted November 8, 2014 Report Posted November 8, 2014 Najlepiej zimą jak śpią, a później nie dopuścić do zalęgnięcia się. Quote
Recommended Posts