Jump to content

John Deere 6150R, Deutz Fahr 6160TTV czy Massey Ferguson 7615VT - który wybrać?

Recommended Posts

Posted

Więc jak w tytule zaczynam myśleć przed zakupem ciągnika. Ostatnio byłem na pokazach Deutza i siedziałem właśnie w 6160ttv i powiem wam, że było bajecznie. Wielki ekran, skrzynia ttv, wszystkie funkcje były ustawione na 1 klawisz. Ciągnik chodził w 5x50 i nic nie czół. Jego prędkość to ok. 14km/h z tym pługiem. Teraz coś o JD. A więc w JD siedziałem ale nie miałem okazji pojeździć egzemplarzem który mnie interesuje. O Masey'u nie wiem nic. Powiem wam, że podoba mi się tam wyglad ciągnika oraz jego skrzynia.

I teraz jeśli moglibyście powiedzieć coś o tych ciągnikach i który z tych trzech jest najlepszy i dlaczego to byłbym wdzięczny. Jestem otwarty na różne opinie i na pewno postaram się wyciągnąć z nich wnioski ;)

Pozdrawiam :D

Posted

W gazecie rolniczej był opisany przykład rolnika gdzie właśnie taki ciagnik pękł w zwolnicach

W plugu5 vario koszty poniósł rolnik bo użytkował go wg producenta niezgodnie wg parametrów

Posted
"iktorn" chyba wiem o którym artykule mówisz :D Tam w tym Deutz Fahrze niby była sruba za krótka ze niby z jednej strony była dłuzsza z z drugiej strony krótsza (ja to wyczytałem z Tygodnika Poradnika Rolniczego)
Posted

No ten artykuł nie mam nic do tej marki ale serwis i producent dał plamę.

FENDT Oczywiście super trochę drogi ale coś za coś jakość za dużą cenę.

Nie wiem popatz na Crystal Orion 16.1 lub 16.2

SąTo dobre Ciągniki Klasy średniej za przystępna cenę

.Można go dopatrzyć w przedni tuż i wom oraz amortyzację przedniej osi.

Filmik z pracy na Yotube wpiszesz brus20005.

Mam go 2.5 roku. Jestem zadowolony

Posted

Kolego nie ma bata na pewno żadnego nie będe brał polaczka. Jak brać pod uwagę to będzie to ciągnik np Fendt, Deutz Fahr bądz John Deere.

Wolę zapłacić więcej i mieć ten komfort i ciągnik z wysokiej półki. Jak brać ciągnik to na lata i z przytupem ;p

Więc Crystal odpada definitywnie ;)

Posted

Ok tylko zasugerowalem

Ja też tak. Myślałem dopóki. Nie zobaczyłem że. Polacy. Nic. Już. Nie umieją. Zrobić

A się zaskoczylem. Właściwie to polski ciągnik na. Montowni bo 80 proc podzespołów. Ma zachodnich