RolnikFM Posted September 2, 2014 Report Posted September 2, 2014 Więc jak w tytule zaczynam myśleć przed zakupem ciągnika. Ostatnio byłem na pokazach Deutza i siedziałem właśnie w 6160ttv i powiem wam, że było bajecznie. Wielki ekran, skrzynia ttv, wszystkie funkcje były ustawione na 1 klawisz. Ciągnik chodził w 5x50 i nic nie czół. Jego prędkość to ok. 14km/h z tym pługiem. Teraz coś o JD. A więc w JD siedziałem ale nie miałem okazji pojeździć egzemplarzem który mnie interesuje. O Masey'u nie wiem nic. Powiem wam, że podoba mi się tam wyglad ciągnika oraz jego skrzynia. I teraz jeśli moglibyście powiedzieć coś o tych ciągnikach i który z tych trzech jest najlepszy i dlaczego to byłbym wdzięczny. Jestem otwarty na różne opinie i na pewno postaram się wyciągnąć z nich wnioski Pozdrawiam Quote
Miki Posted September 7, 2014 Report Posted September 7, 2014 Z tych wszystkich ciągników wybrał bym właśnie Deutz Fahr'a ze względu na przekładnię TTV i bardzo wysoki komfort użytkowania. Quote
íktorn Posted September 12, 2014 Report Posted September 12, 2014 W gazecie rolniczej był opisany przykład rolnika gdzie właśnie taki ciagnik pękł w zwolnicachW plugu5 vario koszty poniósł rolnik bo użytkował go wg producenta niezgodnie wg parametrów Quote
Rolnik7343 Posted September 13, 2014 Report Posted September 13, 2014 "iktorn" chyba wiem o którym artykule mówisz Tam w tym Deutz Fahrze niby była sruba za krótka ze niby z jednej strony była dłuzsza z z drugiej strony krótsza (ja to wyczytałem z Tygodnika Poradnika Rolniczego) Quote
RolnikFM Posted September 14, 2014 Author Report Posted September 14, 2014 a byście jeszcze powiedzieli o Fendt 716 SCR Vario ? w wersji Profi ? Warto zwrócić na niego uwagę czy nie Quote
íktorn Posted September 16, 2014 Report Posted September 16, 2014 No ten artykuł nie mam nic do tej marki ale serwis i producent dał plamę.FENDT Oczywiście super trochę drogi ale coś za coś jakość za dużą cenę.Nie wiem popatz na Crystal Orion 16.1 lub 16.2SąTo dobre Ciągniki Klasy średniej za przystępna cenę.Można go dopatrzyć w przedni tuż i wom oraz amortyzację przedniej osi.Filmik z pracy na Yotube wpiszesz brus20005.Mam go 2.5 roku. Jestem zadowolony Quote
RolnikFM Posted September 16, 2014 Author Report Posted September 16, 2014 Kolego nie ma bata na pewno żadnego nie będe brał polaczka. Jak brać pod uwagę to będzie to ciągnik np Fendt, Deutz Fahr bądz John Deere.Wolę zapłacić więcej i mieć ten komfort i ciągnik z wysokiej półki. Jak brać ciągnik to na lata i z przytupem ;p Więc Crystal odpada definitywnie Quote
íktorn Posted September 16, 2014 Report Posted September 16, 2014 Ok tylko zasugerowalem Ja też tak. Myślałem dopóki. Nie zobaczyłem że. Polacy. Nic. Już. Nie umieją. Zrobić A się zaskoczylem. Właściwie to polski ciągnik na. Montowni bo 80 proc podzespołów. Ma zachodnich Quote
Recommended Posts