Jump to content

Recommended Posts

Posted

Bede dzwonił i sie targował jak by za 3,500zł poszedł to by juz była bardzo dobra cena ;)

A jak myslicie rama wytrzyma ? bo jednak zetor ma kilka km wiecej od 80-tki

A jak z cenami czesci do takich pługów ? wie ktos ?

Posted

Te konie to ci żadnej różnicy nie zrobią. Jeśli chodzi o solidność konstrukcji to i tak 80-ka jest pod tym względem bardziej masywna niż zetor małej serii i bardziej od niego potrafi sponiewierać taki pług.

Pług kupuj szeroki tzn, szerokość jaka bierze każda odkładnia. Osobiście nie kupił bym mniejszego nic 40 cm.

Posted

czesci do pługa to w zasadzie grupa unirol.

Ja dzisiaj przywiozłem trochę czesci do swojego Goizina i zaplacilem prawie tyle ile ty chcesz dać za pług :D

Ale bralem części Frank Original, są drozsze ale tez lepsze.

Odnośnie cen to dla porównania lemiesz w unirolu 200 zł netto z franka, a w grene i w kilku innych miejscach tez frank 600 neto :P

Posted
mikruss nie wiem czy frank orginał jest lepszy kupowałem w unirolu ,dłuta prawe miałem z unirolu a lewe z franka żadnej różnicy tylko oglądając obydwa dłuta wyglądało jakby dłuta frank były wykonane w unirolu i nabity napis franka
Posted

grzepaku akurat do mojego pługa nawet nie mieli wzorca zeby u siebie wyklepac i mialem ściagane z gebelsowni

A odnośnie cen chodziło mi o to ze lepiej kupic w unirolu, ja np za odkladnie franka dawalem 300 netto a kolesie co klepią z czegoś tam odkładnie chcieli 210 netto, więc wolałem ciut dołozyc ;)