rolnik332 Posted September 8, 2014 Report Posted September 8, 2014 witamCzy warto kupić agregat uprawowo-siewny? Mam 9 ha pola.Siewnik Poznaniak (szary).Ciągnik 90 km.Czy po takim agregacie bedą lepsze wschody roślin?? Quote
Robert ;-) Posted September 8, 2014 Report Posted September 8, 2014 Spalisz mniej ropy i mniej czasu ci zajmie siew zbóż.ja przed siedem jadę agregatem i zaraz po tym sieje, a ty to za jednym razem zrobisz, widziałem taki bez hydro paku za 3000 nowy szerokość coś około 2,7 m. Quote
rolnik332 Posted September 8, 2014 Author Report Posted September 8, 2014 Ale czy jest wogóle sens wywalać 10 tys zł na taki agregat?? Quote
Miki Posted September 8, 2014 Report Posted September 8, 2014 Najpierw podstawy podstaw. Jakie masz gleby? Quote
talar Posted September 18, 2014 Report Posted September 18, 2014 Ale czy jest wogóle sens wywalać 10 tys zł na taki agregat?? No to wszystko zależy od tego, ile masz pól... Sam się zastanawiałem nad agregatem, ale to dość spory wydatek, a nie wiem, czy dostałbym kolejny kredyt, więc póki co sobie to odpuściłem. Chyba żeby kupić używkę jakąś... Nie wiecie, po ile chodzą używane mniej więcej? Quote
Recommended Posts