michals041 Posted September 8, 2014 Report Posted September 8, 2014 Witam. Mam do Was pytanie, jak odpowietrzyć hamulce w ursusie c 355-360 (to praktycznie to samo). P.S po odkręceniu przewodu prawy pedał hamulca przestał dawać opór, czyli chodzi bez oporu i nie hamuje. Z góry dziękuję za odpowiedzi! Quote
henryk Posted September 8, 2014 Report Posted September 8, 2014 z tym zawsze jest problem,ja ostatnio podłączyłem powietrze z kompresora do zbiorniczka z płynem i dopiero pod ciśnieniem trzeba odkręcać i zakręcać nypel odpowietrznika,efekt murowany-pozdrawiam Quote
grzepaku1 Posted September 8, 2014 Report Posted September 8, 2014 na zakręconym odpowietrzniku wsiskaj jeden pedał tyle by tłoczysko w pompce wykonywało ruch 2-3 mm (nie wciskaj mocniej) i tak z 50 -100 razy i wciśnij do końca i wtedy odkręć odpowietrznik a przed puszczeniem pedału zakręć odpowietrznik i od nowa to samo ąż do skutku ja tak robię i to zawsze skutkuje bez żadnych kombinacji,tym sposobem malutkim otworkiem z pompki wydostaje się powietrze po małym bąbelku i dlatego trzeba tyle razy wciskać ten pedał Quote
izydor6280 Posted September 9, 2014 Report Posted September 9, 2014 zacznijmy od tego czy pompki są dobre ? Quote
michals041 Posted September 23, 2014 Author Report Posted September 23, 2014 Hamulce odpowietrzone, okazało się, że pompki są nie podokręcane. Dzięki za odpowiedź Quote
Recommended Posts