Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam,

Dziś zaopatrzyłem się w rozsiewacz do nawozu kos ponieważ był w okolicy do kupienia prawie za darmo lecz brakuje w nim kilka rzeczy. Posiadam kosa na kołach z zasypem lecz nie ma taśmy i rolek i tutaj chciałbym prosić o pomoc w tym co powinienem zakupić. Na osi jest zębatka z łańcuchem i na tym się kończy. Tarcza rozsiewająca jest też w całości i jak kos jedzie to się kręci :)

Proszę o pomoc :)

Dzięki

Posted

koła właśnie zamówiłem na olx w sumie w bardzo dobrym stanie za 300 zł wraz z piastami :) Bardzo fajny filmik na pewno bardzo pomoże przy remoncie. Ile powinno znajdować się w nim rolek podtrzymujących?

Jeżeli chodzi o tą górną ramę chyba będę zmuszony wykonać ją samodzielnie...

Pewnie wielu zastanawia się po co inwestować pieniądze w takie stare badziewie lecz na moich polach w niektórych miejscach jest dość grząsko i sianie wapna lub kredy dużą wapniarką jest niewykonalne moją 30-tką :( właśnie potrzebuje takiego lekkiego kosa

Posted

Sprawa rozwiązana :) trafiła mi się super okazja :) Koła odmówiłem bo kupiłem Kosa całego za 400 zł :) kompletnie po remoncie w super stanie. Te wszystkie części pozostawię na zamianę w razie awarii. Jutro już będzie próba w polu z wapnem.

Dzięki wszystkim za dyskusję i pomoc