Jump to content

Recommended Posts

Posted
Ja dziś kończę wykopki .Sporą część mam przebraną i sprzedaną na pniu .Pod ziemniaki po za obornikiem i oprysku na stonki i ewentualnie witamin typu ekolist nic nie stosuje .Chwasty zwalczam mechanicznie ,a jak trzeba to ręcznie gracujemy ;)Ziemniaki są średnie odmiana denar ilościowo plon dobry .Sąsiad ma Beaty i ziemniaki ma bardzo ładne z tym ,że nie żałuje z worka i pryska czym się da .Pozdrawiam.
Posted
Ja również już wykopałem ziemniaki w zeszłą sobotę. Niewiele bo miałem tylko 30ar tak dla siebie i znajomych. Miałem posadzone tajfuny i też nieźle mi wydały tylko trochę trafia się parchatych niestety, ale i tak jestem z plonu zadowolony biorąc pod uwagę minimalne nakłady środków na tą uprawę
Posted

Ja myślę kopać jak kolega wyżej:) czyli w sobotę a jak pogoda nie pozwoli no to po niedzieli bynajmniej czekam na deszcz(który dziś wreszcie pada) co by nie trzeba było brył odrzucać z kombajnu bo jak na razie to w ziemniakach straszna susza.

Pozdrawiam

Posted
Moje ziemniaki były uprawiane na oborniku bez nawozu ,oprysku na chwasty i na zarazę .Plon przyzwoity ,a za worek dostaję po 25zl .Przeważnie sami kupcy z domu odbierają ziemniaki po 20 i więcej worków .Pozdrawiam.Odmiana Denar -nowa.
Posted
u nas są po 7 zl za worek 15 kg. wiec cena 0,46 za kilo. kujawsko pomorskie. i chetnych za bardzo nie ma do kupna. ja jeszcze nie wykopałem bo całość bede kładł do przechowalni. i w zimie zaczne handel. pozzdro
Posted
W moim regionie ziemniaków nie brakuje ,ale ludzie walą nawóz i opryski ,to mało kto chce taki towar .Ja mam prawie ekologiczne ziemniaki ,to ludzie sami mi dzwonią ,czy mam więcej takiego towaru .Moje ziemniaki pojechały dzisiaj do Pomorskiego województwa ,a w zeszłym tygodniu do Norwegii ;)
Posted

Witam ja też już po wykopkach i jestem zadowolony:) nawet mam małą nadwyżkę i zdało by sie trochę upłynnić ale nie za bardzo mi sie uśmiecha bo w Sandomierzu worek ziemniaków (15kg) kosztuje 5zl a przy większej ilości kupna to nawet po 4zl z worek płacą ot takie kokosy za pyrki u nas w tym roku:(

Pozdrawiam

Posted
U mnie wykopki rozpoczęte wczoraj z motyką w ręku a dzisiaj zakończone przy pomocy kopaczki konnej. Z 23 arów ukopałem tylko czubaty wóz, więc strasznie słabiutko. Cena u mnie na ten moment od 80 groszy za kilogram - przynajmniej tak się ludzie cenią, choć na aukcjach internetowych widziałem oferty za ziemniaki konsumpcyjne 50 zł za metr.