Jump to content

Recommended Posts

Posted
Teoretycznie wtedy kiedy zawartość suchej masy jest w granicach 28-35 %, ale wiadomo mało kto tak dokładnie to sprawdza więc, po prostu w ziarnie nie wskazane jest aby było mleko, musi byc już dośc twarde ale jeszcze plastyczne, najlepiej spytaj sąsiada który zna sie na tym i wzrokowo oceni twoją kukurydzę, wszystko jest kwestią wprawy w ocenie takiej kukurydzy ;)
Posted
Kukurydza musi być w fazie dojrzałości woskowej. Czyli jeśli wbijesz paznokieć w ziarko to ma wejść z lekkim oporem, ale nie ma z niej sikać sokiem. To tak najprościej mówiąc. Tak z czystej głupoty jaką masz odmianę?

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...