elzbieta Posted July 7, 2011 Posted July 7, 2011 czy warto pryskać rzepak na dosuszenie?przez snieg w maju polozylo mi rzepak.Czy warto go dosuszyć opryskiem aby rowno doszedl,a jesli tak to jaki zastosowac aby ten dojrzaly sie nie wysypal? Quote
Guest Gość Posted July 10, 2011 Posted July 10, 2011 witamczy warto pryskać rzepak na dosuszenie?Moim zdaniem tak jesli chcesz aby luszczyny rowno byly doschniete i tym samym ulatwic zbiorz drugiej strony musze ci powiedziec ze ja jak bym mial kupic taki rzepak to bym nie kupil go gdyz jak uzywasz desykantow to luszczyny dosychaja ale ten srodek przeniknie przez nasiona rzepaku i dla mnie to jest nie zdrowe gdy ja zawsze kupuje od rolnika rzepak na olej rzepakowy ale chcialbym zeby to bylo zdrowe a nie zatrute chemiarzepak opryskuje sie na poczatku lipca wczoraj widzialem jak moj sasiad jezdzil pryskac.Fachowa nazwa srodkow do dosychania to desykanty i naleza do nich herbicydy (srodki na chwasty) czyli roundap 360 sl klinik duo i innym ale nie pamietam w tej chwili nazwy takimi opryskami sie pryskaWybor nalezy do ciebie:D Pozdrawiam Przepraszam za bledy:D W razie jakich nie jasnosci pisac na gg 6357595 Przyszly rolnik uczacy sie:) Quote
Recommended Posts