Jump to content

Recommended Posts

Posted

ja nie mam obory,natomiast w kurniku było milion much i gość polecił mi EXiT 100,,100g/10l wody ,100 g kosztuje 30zł ale rewelacja,dobrałem ze 3l i wypryskałem w kurniku po godzinie zajrzałem nie było ani jednej muchy-pozdrawiam

Posted
muchy sie uodparniają. warto zastanowić się skąd sie biorą. ja stosowałem agite i z powodzeniem. tyle że nie robiłem tak jak zalecali nasączyć paski i wieszać. malowałem pędzlem miejsca gdzie siadały muchy, nasłonecznione to jest futryny okien drzwi , wygrodzenia tam gdzie zwierzęta nie sięgały.było widać zwłoki więc działało. kolejna rzecz czego nikt nie zaleci to insektycyd na obornik, gnojówke i miejsca mokre. Ważne! insektycyd tam gdzie niema zwierząt i pamiętać trzeba by nie przenieść trucizny na butach . a najistotniejszy jest porządek. niemoże być mokrych frakcji w budynku ponad dobe. w suchym sie nie lęgną. najskuteczniej zwalcza sie je jak sie pokazują tj. od kwietnia. . po agicie jeśli mucha siadła to po 30 sekundach spadała, a jeśli odleciała to niedaleko i to są moje obserwacje. kolego czy oszóstwo sprawdzisz pomaluj roztworem miejsce i patrz czy są zwłoki much. też jak środek wysxhnie to może nie działać. dlatego niewierze środką przeciw muxhą do oprysku. jeśli nie działa daj 5-10 razy większe stężenie. Jak jest dużo much poza chosowlą to oprysk olejem napędowym kosi je w locie i też ON jest herbicydem totalnym tylko cza mieć dobre uszczelki w opryskiwaczu bo rozpuści. Panowie w rolnictwie cza myśleć i mieć pomysły by niedać sie zeżreć !!!
  • 1 month later...
  • 2 months later...
Posted

U mnie dosłownie nic nie pomogło. Nic a nic. Próbowałem wszystkiego (w granicach rozsądku), a i tak muchy cały czas są. Lampy jako tako dawały efekty, ale z drugiej strony dość spory koszt, awaryjność, energia, ciężko u mnie o dobre połączenie z gniazdkiem (stare budownictwo). 

Posted

KOlego jakich środków w takim razie używałeś? chodzi mi o preparaty do sporządzania roztworów wodnych i pryskania / malowania ścian. To jest ważne, ponieważ dziwi mnie że nic nie pomogło... 

Posted

U mnie dosłownie nic nie pomogło. Nic a nic. Próbowałem wszystkiego (w granicach rozsądku), a i tak muchy cały czas są. Lampy jako tako dawały efekty, ale z drugiej strony dość spory koszt, awaryjność, energia, ciężko u mnie o dobre połączenie z gniazdkiem (stare budownictwo). 

co do sztuki nigdy się nie pozbędziesz, ale można znacznie ograniczyć ilość much, jak używałeś oprysku to trzeba patrzeć na substancję aktywną, bo jak cały czas używa się tej samej substancji to się uodparniają, u siebie stosuję 3 różne na zmianę i zawsze działa,

• 7 months later...