TR84 Posted September 17, 2014 Report Posted September 17, 2014 WitamPytanie do doświadczonych hodowców i odbiorców gąsek.1. Jaka gęś (rasa) najlepiej się chowa i nie ma problemu ze zbytem?2. W jakim miesiącu najlepiej zacząć hodowle? (zamierzam zacząć w 2015r)3. Gdzie zakupić młode gąski? (jak duże powinny być, chodzi mi tu ilu dniowe) (jak macie sprawdzone wylęgarnie mile będzie widziany kontakt)4. Którego odbiorce utuczonych gąsek byście polecili mile widziany nr tel. e-mail lub WWW. (jakie ceny oferują)5. Kiedy najlepiej sprzedać odchowaną gęś? (w którym miesiącu jest najlepsza cena?)6. Jaka jest cena w skupach na dzień dzisiejszy? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam Quote
rolnik1500 Posted September 17, 2014 Report Posted September 17, 2014 Najbardziej popularna rasa gęsi to Gęś Biała Kołudzka.Ja sam gęsi nie hoduje ale znajomy ma gęsi od kilkunastu lat. Nie jest to taka prosta hodowla jak np. brojlerów alewydaje się bardziej opłacalna, Jeżeli mogę coś poradzić. To znajdź firmę kontraktującą w swoim rejonie, (nie wiem skąd jesteś). Od nich dostaniesz tzn kupisz pisklęta i Oni zagwarantują Ci zbyt. Cen nie znam lae chyba wszyscy kontraktują z tych co znam. Nikt nie ryzykował by hodowli gęsi w ciemno. Quote
TR84 Posted September 18, 2014 Author Report Posted September 18, 2014 A dałbyś mi namiary do kolegi który się tym zajmuje?Z góry dziękuję Quote
rolnik1500 Posted September 18, 2014 Report Posted September 18, 2014 Sorki ale nie bardzo, ten znajomy to facet od nas ze wsi ale trochę się dorobił i obrósł w piórka. Lepiej skontaktuj się z firmami kontrakującymi: np. AMI, exdrop, indykpol Quote
Recommended Posts