troszkin Posted September 19, 2014 Report Posted September 19, 2014 Przepraszam za zły dział ale nie wiedziałem gdzie to dać.Witam was koledzy chce zasięgnąć o poradę kupiłem dzisiaj 100ton (4tiry) frezu asfaltowego. I oto moje pytanie 1. Jaka warstwę trzeba wysypać 3-4 cm a moze 8cm ( to jest droga pod górkę)2. Czym to rozrównać (na całej szerokości drogi) Quote
lottomito Posted September 20, 2014 Report Posted September 20, 2014 Sąsiadowi równała koparka. A warstwę 3-4 cm daje się żeby związać kamieniste podłoże i koniecznie trzeba to ubić. Najlepiej żeby pogoda była słoneczna i masa rozgrzana, wtedy masz jak asfaltową drogę. Quote
mora Posted September 23, 2014 Report Posted September 23, 2014 Biorąc pod uwagę, że droga jest pod górkę , radziłabym raczej 8 cm - będą tam w grę wchodziły spore obciążenia jeżeli wjeżdżać będą cięższe pojazdy np. beczka z mlekiem czy ciągnik z przyczepą.A reszta tak jak pisze kolega wyżej . Quote
Recommended Posts