RolnikFM Posted September 20, 2014 Report Posted September 20, 2014 Witam koledzy więc tak jak w temacie chodzi mi o porównanie 2 ciągników 6150r oraz 7720. Waszym zdaniem który ciągnik byłby lepszy, wytrzymalszy i bardziej niezawodny w polu i transporcie.Pracowałby on na ok 60ha jeśli byłba możliwość powiększenia to myślę, że tak ok 100ha bądz ponad. I tak myślę czy lepiej byłoby brać ciągnik uzywany czy nowy. Jak sądzicie ? i co sądzicie o tych maszynach Quote
íktorn Posted September 21, 2014 Report Posted September 21, 2014 Napewno 7720 jest trochę lepszy bo mocniejszy i cięższy i dłuższy.ci da większy komfort większy ciąg.Napewno nowy lepszy ale wyższa cena ale tu masz nowe z gwarancja a tu nie wiesz co kupisz do końca.W 2015 rusza programy rolnicze może udało by się to byś mnial nowego.Ja tak kupiłem 3 ciągniki .Mam Też JD i jedno mi siewny w mim nie podoba.Duże koszty utrzymania oraz palowozerność więcej John D nie kupię. Quote
RolnikFM Posted September 21, 2014 Author Report Posted September 21, 2014 No tak ale słyszałem ostatnio odnośnie serii M I R że nie są wcale takie świetne. Słyszałem, że elektronika pada tam jak mucha i po prostu że są lekko mówiąc nie udane. Nie wiem co o tym sądzić bo są różne opinie o tych ciągnikach. I Ostatnio sobie myślę czy nie byłby lepszy ten 7720 ? Można przecież kupić dobry używany ciągnik. Nie wiem co teraz o tym sądzić. I który wy byście wybrali ? Pozdrawiam. Quote
Miki Posted September 27, 2014 Report Posted September 27, 2014 7720 napewno mniej spali w przeliczeniu na hektar. Poza tym seria 6 jest najbardziej paliwożerna ze wszystkich. Quote
Recommended Posts