Jump to content

Recommended Posts

Posted
Witam , poszukuje pomocy w temacie zimowania kaczek. Mam jedną kaczkę którą kiedyś znalazłam i tak sobie u mnie mieszka w małym drewnianym domku . Mam do Was pytanie gdzie najlepiej przezimować kaczkę ?
Posted

To zależy czy domek jest jakoś ocieplony czy nie bo jak same deski a zima będzie mroźna to szkoda kaczki bo sama sie nie ogrzeje:( ale zawsze możesz kaczkę w zimie gdzieś kolo centralnego pieca umieścić i zimę sobie przeżyje:) a na wiosnę spowrotem do domku:)

A nie myślałaś kaczkę przeznaczyć do gara?

Pozdrawiam

Posted

no właśnie tylko koło pieca nie ma miejsca , myślałam o zrobieniu drugiego domku troche większego tak żeby w nim zmiescił się jej aktualny domek i przestrzeń między nimi wypełnić styropianem i słomą żeby miała cieplej

zdjęcia niestety nie mam przy sobie a aktualnie jestem jakieś 250km od niej

Posted

I takie rozwiązanie było by najlepsze:) tak czy inaczej spora ściółka musi być tak ja pisał Robert a jak i ściany by były ocieplone to było by super a tak poza tym może załatw jej koleżankę a najlepiej kolegę:) to na pewno dadzą sobie radę:)

Pozdrawiam

Posted
Fakt z pary zawsze coś może wyniknąć:) no chyba że nie ma sie na zamiarze hodować drobiu no ale zazwyczaj sie od paru szt zaczyna:) a potem to każdy hodowca wie jak już dalej leci:)