Soleo Posted September 22, 2014 Report Posted September 22, 2014 Witam. Mam sprawę Pół roku temu robiłem remąd silnika w c360 3p wszystko zakupiłem nowe wał, tuleje tłoki itp. NO i teraz muszę go sprzedac z powodu wyjazdu zagranicę. NO i dzwoni do mnie kupiec i się pyta czy silnik po remacie ja mu mówię że nowy wał itp A on do mnie ja kupie od pana ten traktor za 25 tys ale przyjadę do pana i go rozpołowie i zobacze czy na wale na końcu są nabite jakieś literki czy cyferki n coś tam a jak wał nie będzie nowy to ja mu płacę 50 tyś. I ja się teraz pytam, czy na wale są napisane jakieś numerki czy coś że da się sprawdzi że wał jest nowy ? Quote
Miki Posted September 22, 2014 Report Posted September 22, 2014 hahahahah On Ci może ew. naskoczyć z tymi swoimi "groźbami", a jeśli chce coś rozpoławiać to owszem zgodził bym się pod warunkiem, że zrobi to na własny koszt (i potem go poskłada). Rzeczjasna podpisał bym przed tym faktem jakąś umowę aby uniknąć oszustwa z jego strony. Quote
massay1 Posted September 23, 2014 Report Posted September 23, 2014 Trafiłeś na jakiegoś cwaniaczka he he. Osobiście powiedział bym mi kilka niemiłych rzeczy co o nim myślę i wysłał w diabły.Facet śliski żeby po kupnie ciągnika nie nękał cię pierdołami. Quote
Soleo Posted September 24, 2014 Author Report Posted September 24, 2014 Najlepsze, jest to że przyjechał, i było z nim dwóch jego kumpli. Dobrze, że się domyśliłem że tak może byc. Jak zobaczyl ze ze mna jest 5 moich kolegów i mechanik. TO on nagle mówi nie, nie ja już nie kupuje tego traktora ani nie sprawdzam i pojechali Dzięki za rady koledzy Quote
kubusjettaII Posted September 25, 2014 Report Posted September 25, 2014 ja bym mu pozwolił na sprawdzenie, jeszcze kluczy pożyczył, oczywiście po wcześniejszym podpisaniu umowy kupna-sprzedaży i zapłaceniu z ciągnik, wtedy rzecz jasna maszyna jest jego i może sobie z nią robić co zechce... Quote
Recommended Posts