albert Posted September 23, 2014 Report Posted September 23, 2014 Mam odwieczny problem z poidłami dla byków ciągle mi je rozwalają urywają jak macie wy rozwiązany ten problem?Gdzie je macie zamontowane na jakiej wysokości itp.Podobno są też jakieś specjalne zawory co odcinają wodę jak coś urwie się i leci za długo woda wie ktoś coś w tym temacie? Quote
Miki Posted September 23, 2014 Report Posted September 23, 2014 Dziwne ja mam ew. problem z cieknącymi poidłami ale żeby wyrwały?! o.O Proponuje grubsze i dłuższe kołki oraz śruby no chyba, że masz tak słaby mur. Sprawdź czy przypadkiem nie wwiercasz się w fugę. Quote
albert Posted September 23, 2014 Author Report Posted September 23, 2014 Dziwne ja mam ew. problem z cieknącymi poidłami ale żeby wyrwały?! o.O Proponuje grubsze i dłuższe kołki oraz śruby no chyba' date=' że masz tak słaby mur. Sprawdź czy przypadkiem nie wwiercasz się w fugę.[/quote'] Może źle to określiłem nie urywają poideł tylko nie wiem jak to robią ale rozwalają mi je na językach przeważnie albo rozwali język albo urwie rurę od wody co wchodzi w poidło Quote
Konrad224 Posted September 23, 2014 Report Posted September 23, 2014 też mam ten problem że ciągle co jakiś czas (góra 2 lata) poidło przestaje odbijać i ciągle podaje wodę gdy nawet zwierze nie pije , ale to chyba już taka dzisiejsza jakość żeby ciągle wymieniać Quote
rolnik1500 Posted September 23, 2014 Report Posted September 23, 2014 Ja poidła przykręcam do rury obejmą. Wkręcanie kołkami w mur nie zdawało egzaminu.Jakiś czas temu wymieniłem poidła na pływakowe czyli bez języka. Byk musi upić żeby się dopełniło.A wiadomo szczególnie te na uwięzi mają tylko do zabawy poidło i je męczą.Ja mam takie poidła: http://www.hodowlany.pl/i348_Poidlo_plywakowe_ze_stalym_poziomem_wody.html Quote
Miki Posted September 24, 2014 Report Posted September 24, 2014 Hmmmm ciekawe rozwiązanie. Nie powiem zastanowie się nad nim. A zdażają się w nich jakieś typowe usterki? Quote
garzew Posted September 24, 2014 Report Posted September 24, 2014 Też mam dwa takie poidła powiem że dobrze się sprawdzają w porównaniu do tych językowych. W jednym mi się zdarzyło że po paru miesiącach pływak nie trzymał poziomu, ale po wymianie już trzyma prawie rok jak należy. Quote
przemek2092 Posted September 26, 2014 Report Posted September 26, 2014 Z krowami jeszcze językowe dawały radę ale dla byków potrzeba lepszych rozwiązań a to był strzał w 10 Quote
Recommended Posts