sszymonss Posted September 28, 2014 Report Posted September 28, 2014 Witam.Mam pewien problem z sieczkarnią Mengele MB200.Co jedną przyczepę ścina mi klin przeciążeniowy nie wiem jaka jest przyczyna .Gdy ręcznie pokręcę za przekaźnik sieczkarnia lekko pracuję bez oporów.Może ktoś miał taki problem w 1 rzędówce albo wie jak na to poradzić.Za każdą podpowiedź dziękuję. Quote
Luke16 Posted October 1, 2014 Report Posted October 1, 2014 u nas też ścinało i przewierciliśmy i daliśmy większą śrubę i problem zniknął ... Quote
sszymonss Posted October 1, 2014 Author Report Posted October 1, 2014 Też tak myślałem zrobić ale nie wiem czy wytrzyma ten długi łańcuch od przekładni do noży Quote
Luke16 Posted October 1, 2014 Report Posted October 1, 2014 Wiesz co mieliśmy z tak zrobionym klinem sieczkarnię 4 sezony i po tych czterech sezonach dopiero łańcuch strzelił i to pewnie ze starości a nie z przeciążeń bo nikt tego nie wie ile siedział wcześniej w sieczkarni... Quote
Recommended Posts