jurigd Posted September 29, 2014 Report Posted September 29, 2014 Dzień dobry! Posiadam siewnik "lejek" przerobiony na posypywarkę do piasku. Konstrukcja się jednak się nie sprawdza, gdyż piasek zamarza w siewniku i się blokuje. Czy są jakieś patenty na to? mam w środku zamocowane łańcuchy do rozbijania piachu, ale i tak nic nie daje. Może wzbogacic piasek o sól? Tylko nie wiem ile najmniej można jej dodac, zeby działała i nie pozwalała na marznięcie piachu. Dziękuję za wskazówki i pozdrawiam! Quote
massay1 Posted September 29, 2014 Report Posted September 29, 2014 Odśnieżam trzy lata i posypuje lejkiem. Nic nie zrobisz. Po niżej -5 stopni zamarza nawet sama sól. Póki jest supka i jeździsz nic jej nie jest ale jak zostawisz w lejku na noc zamarznie. Quote
przemek2092 Posted September 30, 2014 Report Posted September 30, 2014 Ja trzymam piasek pod dachem a później przesypuje na bieżąco przez taką kratę i wszystkie grudki ładnie sie rozsypują Quote
Recommended Posts