Jump to content

Recommended Posts

Posted
ja do mojej 360-ki zaczepiam agregat uprawowy 24 dziabkowy z podwójnymi walcami ,,DZIEKAN;; szer.2,4m i trójką śmigam,pług poszerzany 3-skibowy i dwójką na glębokość 25 cm niema problemu,talerzówka 1,8 na 3-biegu idzie jak złoto,siewnik poznaniak 2,7m.itd.-pozdrawiam
Posted
Rozsiewacz zawieszany na moje oko max 500kg, rozsiewacz jednoosiowy np. RCW, brony 5-ki tylko lekkie, wielorak, chyba większość zgrabiarek i przewracarek siana, kosiarka listwowa, rotacyjna 1,65m, prasa kostka np polska sipma, ładowacz troll, niewielka rębarka gałęzi, tłuka, orkan, mulczer koło 1,5 metra może mniej... na pewno nie większy, kopaczka ziemniaków dwurzędowa. Nawet tego trochę jest do ciągnika około 50 koni.
Posted

U mnie z ciężkich rzeczy 60-ka chodzi z kultywatorem 2,7m, talerzówka 2m i prasa rolująca sipma a reszta to lekkie prace. Teraz do orki czy do transportu mam większy traktor ale kiedyś C-360 chodził śmiało w 3 skibowym pługu i zdarzało się że przyczepy 15t ciągał

A rozrzutnik lepszy jednoosiowy bo dociąża traktor

Posted

teraz dopiero zauwarzyłem ze pisze c-360 a ja przeczytałem c-330 :/

No to juz poprawiam:

pług zagonowy 3 skibowy , kultywator 2,5m, przyczepa, brony 5, opryskiwacz 400l, rozrzutnik 3,5t, ładowacz cyklop, kopaczke, sadzarke, rozsiewacz, siewnik 2,7m

Posted
u mnie c 360 pracuje z kombajnem grimme sl 750 tylko jest przerobiony na dolny zaczep waga kombajnu 4tony plus 2w zbiorniku ,z kombajnem stoll v 202- dwurzędowym którym wykopałem 24 ha waga kombajnu 4 tony plus 5 ton buraków oczywiście w dobrych warunkach ,z rozsiewaczem wapna na tandemie do 6 ton samego wapna ,z jedną przyczepą pszenicy od kombajnu szosą gdzie masa całkowita wynosiła 23 tony,pracował z agregatem uprawowym z bometu bez przedniego wałka o szerokości 2,8 bo ciągnik miał bliżniaki
Posted

ja raz byłem po żwir i tak niefortunnie stanąłem przy ścianie głębokiego żwirowiska że ściana się oberwała i zasypało mnie prawie pod szyję,myślałem że nie przeżyję ale na szczęście mieszkałem nie daleko ,poszedłem po szpadel i się odkopałem....pozdrawiam...

ha..ha..ha..dobre co.....?-musi być 15 znaków