Jump to content

Recommended Posts

Posted

Jeśli się upierasz na kostkę to sipma części dostępne i niedrogie szukaj z drabinka,

Szczerze to dozbieraj kasy i kup belarke, wielu ludzi z mojej okolicy co pokupywali prasy nie dawno żałują że nie kupili belki.

Posted

Też większość słomy i siana zwijam w bele ale nadal korzystam z prasy bo kostka jest po prostu wygodna

mam starą prasę holenderską z lat 90-tych ale nadal świetnie się sprawdza, robi trochę mniejsze niż polskie prasy snopki ale dla mnie to zaleta bo łatwo się je zbiera

Posted
jak już kostka na taki areał to Sipma za 8 tyś kupisz , miałem kostkująca JD to to był zabawa nie prasowanie , a w sipmie masz tanie części i dostępne w każdym sklepie nie jak w zagranicznych i większą wydajność od niektórych
Posted

new holland tez są bardzo fajne

moj sąsiad niedawno taką z 1993 roku sprzedał za 6500 zł w idealnym stanie, w zasadzie to przez 13-14 lat to prasowała 6 ha słomy i 2 ha siana rocznie - na podbieraczu cała farba jeszcze była, a najlepsze było to, że całe aparaty pasowąły od sipmy, iglice też po małej przeróbce mocowania.

Posted

Ja w tym sezonie obrócilem dwie prasy:

- Fortschritt k454, 89r . Cześci dostepne bez problemu - przynajmniej w moich stronach.

- Claas Markant 5 .

Do obydwóch pras wiekszosc czesci pasuje od sipmy. Nie bójcie sie kupywac zachodnich pras bo zamienniki mozna dostac zawsze, jak nie na miejscu to zamówienie.

W dodatku fortschrita sprzedalem za 4200zl a claasa za 4900zl takze sipme w tych pieniadzach ciezko znalesc w dobrym stanie.

Posted

5 lat temu sprzedałem prasę Wegler co do tego bezawari

Lecialem 7 lat jedynie wymieniłem pas bo był strupialy oraz palce wiazania

Bo sie wytarly sprzedałem za 2500 zł dzis kupisz za 2000

A dodam że mniala 25 lat jak sprzedałem i chodzi do dziś

• 1 month later...