bogdan11 Posted October 12, 2014 Report Posted October 12, 2014 mam problem z podnośnikiem w ciągniku New Holland ts100 rocznik 1999. Problem polega na tym że gdy jest pod dużym ciężarem to nie chce podnośnik do końca podnieść sprzętu. gdy jest bez ciężaru lub z małym ciężarem to podnośnik podnosi do końca. ciągnik podnosi sprzęt na małych obrotach na dużych obrotach nie ma żadnej zmiany. ciągnik posiada dwa siłowniki. był u mechanika i olej i wałek przekaźnikowy był sprawny. co to może być? prosze o szybką odpowiedź. Quote
perkozparts Posted October 23, 2014 Report Posted October 23, 2014 Przyczyn może być bardzo wiele. Według mnie zacząć by trzeba od sprawdzenia i ewentualnej wymiany filtrów hydrauliki. Później sprawdzić czy zawór hydrauliczny czasem się nie zaciął. Ostateczność to pompa hydrauliczna. Quote
bogdan11 Posted October 23, 2014 Author Report Posted October 23, 2014 filtry były zmienione. a może pan wie gdzie znajduje sie ten zawór hydrauliczny? Quote
perkozparts Posted October 24, 2014 Report Posted October 24, 2014 Zawór powinien być w hydraulice, najprawdopodobniej obok pompy hydraulicznej. Jeśli tutaj go nie będzie to można spróbować szukać na skrzyni biegów. Quote
bogdan11 Posted October 24, 2014 Author Report Posted October 24, 2014 Dziękuję bardzo za pomoc. W razie dalszych pytań mam nadzieje ze tez pan odpisze. Quote
Recommended Posts