Jump to content

Recommended Posts

Posted
na 13 hektarów to już by się napęd przydał bo troche roboty już jest 60 na takim areale to by za bardzo w plecy dostała no chyba że bd mieć pomocnika c 330 ten ferguson co kolega pisze to fajny traktorek jest a tak może jakiś mały zetorek może jakiś ursus z napędem np 914 .
Posted

idz w dziabły z 914 przy tej kasie

sam mam na sprzedanie fiata 780 4x4 na 24 tysie i obleci tego 914 kiedy i gdzie chce...

nie dosyć ze każdy inny ciągnik będzie zrywniejszy jak 914 to jeszcze mniej spali....

Posted
Ale słyszałem złe opinie o massy fergusonie ze wadliwe skrzynie i sasiad sie meczy z fergusonem do przodu jedzie normalnie a jak do tylu to skacze byl sam serwis fergusona z komputerem i nic im nie pokazalo wszystko ok nawet wyciagna skrzynie i zawioz do servisu i tez bylo ok i juz nikt nie wie co jest, 914 nie chce bo wolny , mam zetora 5011 ale chce wiekszy a malemu chce dac odpoczynek ;D mysle nad same bo 2 znajomych ma i sa zadowoleni nie wiem czy jakis moze inny ciagnik do 40tys moze byc nawet ponad 40tys
Posted
Ja bym polecał tego Same albo np. Renault 80.14TX albo 90.14TX i jeszcze sporo zostanie na zakup sprzętu, a ciągnik mocny i niezawodny, dodatkowo bardzo mało pali.
Posted

Nie wiem czy to w czymś pomoże ale gospodarzę od jakiegoś czasu i wiem jedno marka jest ważna ale ważniejszy

jest stan techniczny przy zakupie używki należy zachowac zwykły rosądek najlepiej po zakup udać się w kilka

osób i nie kpować na tzw okazję .

• 2 weeks later...
Posted

Ursus jest paliwożerny to wada, ale popatrz na dostęp części, ich koszty i każdy to naprawi, niema tajemnic żadnych, podzespoły z używek - jest ich bądź ile. Osobiście mam ursusy 4 szt. 4 i 6 cylindry i bałbym się fergusona czy renówki.

Pozdrawiam.

Posted
To popatrz na to z innej perspektywy. Te tanie części które wymieniasz w ursusach nawet kilka razy w zachodnim nie wymienisz ani razu. Bo się nie zużyje ani nie zepsuje. Marna oszczędność nie wspominając o męczącej myśli czy dziś uda mi się wrócić z pola.